شناسایی و اندازهگیری کاتیونهای فلزی مؤثر در بالا بردن خاکستر قند
(ندگان)پدیدآور
مرادنیا, فرزانهرمضانی, علیتقوی فردود, سعیدکامیاب, احسانرضادوست اطهر, مهسانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
غذا و تغذیه ازجمله نیازهای اساسی جامعه بشری و تأمین آن در مقوله امنیت و بهداشت غذایی نهفته است. تأمین مواد غذایی باکیفیت، سالم و کافی برای جمعیت کشور از مسائل اصلی هر جامعهای است. قند و شکر عـلاوه بـر اهمیت غذایی، ازلحاظ سیاسی و اقتصادی نیز همواره بهعنوان یـک محصول استراتژیک مهم، مطرح و موردتوجه بـوده اسـت. میزان خاکستر قند یکی از مهمترین پارامترهای تعیینکننده کیفیت قند است. هر یک از املاح ایجادکننده خاکستر دارای میزان مجاز مصرف روزانه هستند و درصورتیکه میزان دریافت آنها از این مقدار مجاز بیشتر شود موجب بروز مشکلات جسمی خواهد شد بنابرین تعیین مقدار و ماهیت خاکستر از اهمیت ویژهای برخوردار است. بالا بودن نمره خاکستر قند یکی از مشکلات جدی صنایع تولید قند و شکر است. در این مطالعه، برای اولین بار کاتیونهای فلزی ایجادکننده خاکستر قند شناسایی شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. کاتیونهای کلسیم، منیزیوم، سدیم، پتاسیم، روی و آهن بهعنوان عناصر اصلی ایجادکننده خاکستر در مواد غذایی مورد بررسی قرار گرفتند و منابع واردسازی آنها به چرخه تولید مشخص گردید. نتایج نشان داد خاکستر قند در نمونههای مورد بررسی از جنس کلسیم و سدیم است.
کلید واژگان
کاتیون فلزی ""خاکستر "
"قند "
"شکر سفید "
"آب
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-01-211398-11-01
ناشر
انجمن علوم و فناوریهای شیمیایی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان، زنجان، ایراندانشگاه زنجان
پژوهشگر پسادکتری گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
کارشناس اداره کل استاندارد، زنجان،
کارشناس اداره کل استاندارد، زنجان، ایران




