• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود)
    • دوره 60, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود)
    • دوره 60, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر سال برداشت نمونه و مرحله رویشی بر کیفیت علوفه گونه‌های مرتعی در استان آذربایجان غربی

    (ندگان)پدیدآور
    ترکان, جوادعلیجانپور, احمدبرنوسی, ایرجفجری, ابوالحسننظرنژاد, حبیب
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    155.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش به‌منظور تعیین ارزش غذایی گونه‌های مهم مرتعی در شرایط آب و هوایی، از 23 گونه گیاهی که به‌طور مشترک در رویشگاه‌های مورد بررسی وجود داشتند و از گونه‌های مهم و خوشخوراک مراتع محسوب می‌شوند، در دو مرحله فنولوژیکی طی سال‌های 83 و 84 نمونه‌برداری شد. سپس تجزیه شیمیایی برای اندازه‌گیری درصد نیتروژن و ADF نمونه‌های گیاهی انجام شد. به‌منظور تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها از طرح اسپلیت پلات در قالب بلوک‌های کاملا تصادفی با 46 تیمار در سه تکرار استفاده شد. گونه‌های گیاهی به عنوان عامل اصلی و مرحله رویشی به عنوان عامل فرعی و رویشگاه‌های واقع در تیپ گیاهی به عنوان تکرار در نظر گرفته شدند. صفت مورد بررسی کیفیت علوفه (ارزش غذایی) گونه‌های مرتعی در مراحل مختلف فنولوژیکی، طی دو سال(فصل رویشی) است. پس از جمع‌آوری داده‌ها به‌منظور بررسی تغییرات شاخص‌های کیفیت علوفه گونه‌های مورد بررسی در مراحل مختلف فنولوژیکی و همچنین تاثیر متقابل سال برداشت نمونه بر شاخص‌های کیفیت علوفه هریک از گونه‌ها، با استفاده از نرم افزار MSTAT – C ، تجزیه واریانس مرکب در سال انجام شد و میانگین‌ها با استفاده از آزمون چند‌دامنه دانکن مقایسه شد. نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد که ترکیب شیمیایی گیاهان مورد بررسی، تغییرات زیادی دارند. مرحله فنولوژیکی بر کیفیت علوفه اثر معنی‌داری دارد. از لحاظ آماری تفاوت معنی‌داری بین درصدADF گونه‌ها در مراحل مختلف فنولوژیکی در سال‌های برداشت، مشاهده نشد، به‌گونه‌ای‌که دامنه تغییرات یک گونه طی سال‌های مورد بررسی از روند یکسانی تبعیت می‌کند. بین درصد پروتئین خام گونه‌ها در مراحل مختلف فنولوژیکی در سال‌های برداشت، تفاوت معنی‌داری وجود دارد.
    کلید واژگان
    کیفیت علوفه
    پروتئین خام
    سال برداشت و مرحله فنولوژیکی

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2009-02-19
    1387-12-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی

    URI
    https://ijnr.ut.ac.ir/article_27818.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/64491

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب