• ورود به سامانه
      مشاهده مورد 
      •   صفحهٔ اصلی
      • نشریات فارسی
      • مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود)
      • دوره 60, شماره 4
      • مشاهده مورد
      •   صفحهٔ اصلی
      • نشریات فارسی
      • مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود)
      • دوره 60, شماره 4
      • مشاهده مورد
      JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

      استفاده از آنزیم‌های پراکسیداز و کاتالاز برای شناسایی پایه‌های مقاوم به سرما در گونه راش ایرانی(Fagus orientalis Lipsky)

      (ندگان)پدیدآور
      ذوالفقاری, رقیهعلی‌احمدکروری, سودابهاعتماد, وحید
      Thumbnail
      دریافت مدرک مشاهده
      FullText
      اندازه فایل: 
      297.0کیلوبایت
      نوع فايل (MIME): 
      PDF
      نوع مدرک
      Text
      زبان مدرک
      فارسی
      نمایش کامل رکورد
      چکیده
      راش ایرانی (Fagus orientalis Lipsky) یکی از مهم‌ترین عناصر اصلی جنگل‌های شمال کشور محسوب می‌شود. این گونه هم از نظر سطح و هم از نظر حجم درصد زیادی از جنگل‌های شمال ایران را به خود اختصاص داده است،از این رو حفظ و بقای این گونه اهمیت بسیاری دارد. یکی از راه های حفظ و احیای این گونه، شناخت پایه‌هایی است که به تنش های مختلف محیطی از جمله سرمای دیررس و زودرس مقاوم باشند. آنزیم‌ها حساس ترین عامل تغییرات فیزیولوژیک، در گیاهان تحت تنش های محیطی محسوب می‌شوند. در این پژوهش به این منظور تغییرات فصلی کمی ‌و کیفی آنزیم‌های پراکسیداز و کاتالاز سرشاخه‌های 90 پایه درخت راش در هفت ماه از سال و در سه ارتفاع (1100، 1500 و 1900 متر از سطح دریا) اندازه گیری و مقایسه (آزمون دانکن) شد. تحقیقات کمی ‌آنزیم‌های پراکسیداز و کاتالاز با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر و مطالعات کیفی پراکسیداز به روش PAGE(پلی اکریل آمید ژل الکتروفورز) انجام شد. نتایج نشان داد که فعالیت کمی ‌آنزیم‌های پراکسیداز و کاتالاز و نیز باندهای ایزوآنزیمی ‌پراکسیداز در ماه‌های سرد بیشتر از ماه‌های گرم سال بود.در فروردین ماه فعالیت کمی ‌کاتالاز در ارتفاع زیاد بیشتر از ارتفاعات کم بود، اما تعداد جایگاه‌های ایزوآنزیمی ‌ پراکسیداز ارتفاعات کم برای مقابله با تنش سرمای دیررس بیشتر از ارتفاع زیادبود. در شهریور ماه نیز میزان کمی ‌و تعداد جایگاه‌های ایزوآنزیمی ‌ به علت مقابله با سرمای زودرس در ارتفاعات زیاد به طور معنی‌داری بیشتر از ارتفاع کم بود. این تحقیق بار دیگر نقش دو آنزیم پراکسیداز و کاتالاز را در فیزیولوژی تنش بخصوص پدیده سرما ثابت کرد.
      کلید واژگان
      پراکسیداز
      کاتالاز
      سرما و راش ایرانی

      شماره نشریه
      4
      تاریخ نشر
      2009-02-19
      1387-12-01
      ناشر
      دانشکده منابع طبیعی

      URI
      https://ijnr.ut.ac.ir/article_27577.html
      https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/64440

      مرور

      همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

      حساب من

      ورود به سامانهثبت نام

      تازه ترین ها

      تازه ترین مدارک
      © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
      تماس با ما | ارسال بازخورد
      قدرت یافته توسطسیناوب