نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآنت, زهراfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده مقدم, محسنfa_IR
dc.contributor.authorکاشانی, علیfa_IR
dc.contributor.authorمرادی, فوادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:48:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:48:29Z
dc.date.available1399-07-08T16:48:29Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:48:29Z
dc.date.issued2013-10-23en_US
dc.date.issued1392-08-01fa_IR
dc.date.submitted2017-06-21en_US
dc.date.submitted1396-03-31fa_IR
dc.identifier.citationآنت, زهرا, اسماعیل زاده مقدم, محسن, کاشانی, علی, مرادی, فواد. (1392). روند تغییرات عملکرد دانه و برخی صفات فیزیولوژیکی در ارقام گندم نان بهاره معرفی شده در سال‌های 1387-1330 در ایران. به زراعی نهال و بذر, 29(4), 461-483. doi: 10.22092/sppj.2017.110525fa_IR
dc.identifier.issn2008-6946
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/sppj.2017.110525
dc.identifier.urihttps://sppj.areeo.ac.ir/article_110525.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/6130
dc.description.abstractبه منظور بررسی روند تغییرات عملکرد دانه، شاخص‌های رشد، کربوهیدرات‌های محلول ساقه و دمای سایه‌انداز در 15 رقم گندم نان بهاره که طی سال‌های 87-1330 معرفی شده‌اند، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 91-1390 در مزرعه به‌نژادی بخش تحقیقات غلات موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج انجام شد. نتایج نشان داد که روند تغییرات عملکرد دانه طی این سال‌ها افزایشی بود و 35 کیلوگرم در هکتار در هر سال بود. در بین ارقام گندم، بیشترین میانگین عملکرد (5/38 تن در هکتار) به رقم پارسی و کمترین آن (2/81 تن در هکتار) به رقم شعله تعلق داشت. تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد سرعت رشد محصول، سرعت رشد نسبی و شاخص سطح برگ در ارقام مختلف در سطح احتمال یک درصد تفاوت معنی‌دار داشتند. ارقام جدید در مقایسه با رقم‌های قدیمی، زودتر به شاخص سطح برگ حداکثر رسیدند. همچنین ارقام جدید توانستند حداکثر شاخص سطح برگ را برای مدت زمان بیشتری حفظ کنند. کربوهیدرات‌های محلول ساقه در میانگره اول و دوم در بیشتر ارقام در 14 روز پس از گرده‌افشانی ذخیره شد و سپس به دانه‌های در حال رشد انتقال یافت. مقدار کربوهیدرات‌های ذخیره شده در میانگره دوم بیشتر از میانگره اول بود. دمای سایه‌انداز در مرحله گرده‌افشانی در رقم‌های جدید نسبت به ارقام قدیمی‌تر گندم نان بهاره خنک‌تر بود.fa_IR
dc.format.extent397
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofبه زراعی نهال و بذرfa_IR
dc.relation.ispartofSeed and Plant Production Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/sppj.2017.110525
dc.subjectگندم نان بهارهfa_IR
dc.subjectشاخص سطح برگfa_IR
dc.subjectسرعت رشد محصولfa_IR
dc.subjectمیانگره دوم و کربوهیدراتهای محلول ساقهfa_IR
dc.titleروند تغییرات عملکرد دانه و برخی صفات فیزیولوژیکی در ارقام گندم نان بهاره معرفی شده در سال‌های 1387-1330 در ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume29
dc.citation.issue4
dc.citation.spage461
dc.citation.epage483


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد