مطالعه میزان تغییرات آنزیم پراکسیداز و فنل کل در میوههای سیب رقم زرد تیمار شده با باکتری آنتاگونیست Pseudomonas fluorescens و قارچPenicillium expansum عامل کپک آبی سیب
(ندگان)پدیدآور
خزائی, فرودعلیاعتباریان, حسنرضاروستائی, علیعلیزاده, علینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق میزان تغییرات برخی ترکیبات دفاعی گیاهی از جمله آنزیم پراکسیداز و میزان فنل کل در میوه سیب رقم زرد، پس از مایهزنی با یک جدایه آنتاگونیست باکتری Pseudomonas fluorescens و قارچ Penicillium expansum بررسی شد. برای این منظور از جدایه P. fluorescens F7 که کارایی آن در کنترل بیماری کپک آبی سیب قبلاً به اثبات رسیدهبود، استفاده شد. استخراج و اندازهگیری آنزیم پراکسیداز و فنل کل به ترتیب در روزهای سوم، ششم، نهم و دوازدهم پس از مایهزنی قارچ عامل بیماری انجام شد. نتایج نشان داد که میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز و میزان فنل کل در میوههای سیب تیمار شده با تیمار باکتری و قارچ به صورت توأم، در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنیداری داشت. در این تیمار بیشترین میزان افزایش فعالیت آنزیم پراکسیداز و میزان فنل کل در روز نهم پس از مایهزنی قارچ عامل بیماری مشاهده شد. نتایج این بررسی نشان داد که افزایش در میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز و ترکیبات فنلی، میتواند دلیلی بر القای این ترکیبات دفاعی در میوه سیب توسط باکتری P. fluorescens باشد .
کلید واژگان
القای مقاومتآنزیم پراکسیداز
فنل کل
Pseudomonas fluorescens
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2011-02-201389-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرAgricultural Research,Education and Extension Organization




