تأثیر سطوح مختلف کود زیستی و کود شیمیائی فسفر بر عملکرد کمی و کیفی ذرت علوفهای رقم SC540 در رژیمهای مختلف رطوبتی
(ندگان)پدیدآور
رمضانی, مهدیاحتشامی, سیدمحمدرضاچائیچی, محمدرضاشریفی, مظفرنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کود زیستی و کود شیمیایی فسفر بر کمیت و کیفیت ذرت علوفهای رقم SC540 تحت رژیمهای مختلف رطوبتی، آزمایشی به صورت لاین سورس (Line Source) در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه مرکز آموزش کشاورزی شهید ناصری کرج در دو سال زراعی 92-1391 و 93-1392 اجرا شد. با اجرای سیستم لاین سورس، چهار سطح آبیاری (بدون تنش، تنش ملایم، تنش متوسط، تنش شدید) اعمال شد. عامل فسفر نیز در پنج سطح شامل 100 درصد کود شیمیایی سوپرفسفاتتریپل و بدون کود زیستی، 75 درصد کود شیمیایی توصیه شده همراه با کود زیستی،50 درصد کود شیمیایی توصیه شده همراه با کود زیستی، 25 درصد کود شیمیایی توصیه شده همراه با کود زیستی، کود زیستی و بدون کود شیمیایی بود. نتایج آزمایش حاکی از معنیدار بودن تیمار کودی در اکثر صفات مورد مطالعه در سال اول و دوم بود. بیشترین عملکرد علوفه تر و خشک از اعمال تیمار بدون کود زیستی و 100 درصد کود فسفر به دست آمد که این مقدار از نظر آماری تفاوت معنیداری با تیمار کود ریستی و 75 درصد کود فسفر نداشت. در سال اول، اعمال تنش آبی موجب کاهش 21/22، 07/12 و 78/2 درصدی به ترتیب در تیمارهای تنش شدید، متوسط و کم نسبت به تیمار بدون تنش رطوبتی شد. از نظر پارامترهای کیفیت علوفه نیز تیمار کود زیستی و 75 درصد کود فسفر بالاترین مقدار را نشان داد. یافتههای اِین تحقیق نشان داد که باکتریهای محرک رشد موجود در کود زیستی علاوه بر افزایش رشد و کاهش مصرف کود، منجر به افزایش تحمل گیاه در شرایط تنش کم آبی میشوند.
کلید واژگان
سودوموناسلاین سورس
قابلیت هضم علوفه
پروتئین خام
عملکرد
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2014-10-231393-08-01
ناشر
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرAgricultural Research,Education and Extension Organization




