• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • به زراعی نهال و بذر
    • دوره 28, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • به زراعی نهال و بذر
    • دوره 28, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر نسبت آمونیوم به نیترات بر رشد و جذب نیتروژن و نسبت پتاسیم به سدیم در دو رقم زیتون در شرایط شور

    (ندگان)پدیدآور
    بهبهانی‌مطلق, فاطمهربیعی, ولیطاهری, مهدیواعظی, علی‌رضاخادمی, رحیم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    227.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی برهمکنش شوری و نسبت آمونیوم به نیترات در نهال‌های زیتون ارقام زرد و آربکین آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه ایستگاه تحقیقات زیتون طارم زنجان انجام شد. در این آزمایش چهار سطح شوری (0، 50، 100، 150میلی مولار کلرید سدیم) و چهار نسبت مختلف آمونیوم به نیترات شامل N0: محلول بدون آمونیوم + 14 میلی‌اکی والان بر لیتر نیترات؛ N2: محلول حاوی 2 آمونیوم + 12 میلی‌اکی والان بر لیتر نیترات؛N4 : محلول حاوی 4 آمونیوم + 10 میلی‌اکی والان بر لیتر نیترات؛ N6: محلول حاوی 6 آمونیوم + 8 میلی‌اکی والان نیترات بر روی نهال‌های یک ساله زیتون ارقام زرد و آربکین کاشته شده در بستر پرلیت و شن به نسبت 1:1 استفاده گردید. نتایج نشان داد که افزایش شوری اثر معنی‌داری بر کاهش سطح برگ، میزان ماده خشک، رشد رویشی (ارتفاع نهال)، تغییر ارتفاع نهال و مقادیر نیتروژن و نسبت پتاسیم به سدیم و افزایش ریزش برگ داشت. در بررسی اثر نسبت‌های آمونیوم به نیترات مشاهده شد که افزایش آمونیوم در محلول غذایی با کاهش شاخص‌های رشد سال جاری و افزایش نسبتK:Na و متابولیسم نیتروژن در برگ، موجب کاهش جذب سدیم و ریزش برگ شد. همچنین مشاهده شد که غلظت‌های بالای شوری و آمونیوم تشدید کننده آثار منفی یکدیگر بودند.
    کلید واژگان
    زیتون
    شوری
    نسبت آمونیوم به نیترات
    رشد
    نسبتK:Na و نیتروژن

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2012-08-22
    1391-06-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
    Agricultural Research,Education and Extension Organization

    شاپا
    2008-6946
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/sppj.2017.110478
    https://sppj.areeo.ac.ir/article_110478.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/6071

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب