• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • به زراعی نهال و بذر
    • دوره 32, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • به زراعی نهال و بذر
    • دوره 32, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر تیمارهای قبل از برداشت کلسیم و جیبرلین بر کنترل سرمازدگی میوه فلفل دلمه‌ای در دوره انبارمانی

    (ندگان)پدیدآور
    محمدی, میثمخادمی, اورنگصیدی, مهدیبازگیر, مسعود
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    196.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    فلفل دلمه‌ای (Capsicum annuum L.) حساس به سرمازدگی است و علائمی همانند، تغییر رنگ، کاهش سفتی، و آلودگی‌های قارچی از جمله علایم سرمازدگی در این محصول هستند. در این بررسی اثر کلریدکلسیم 5/0 درصد و اسیدجیبرلیک 50 میلی‌گرم بر لیتر در دو و سه دوره محلول‌پاشی قبل از برداشت بر برخی ویژگی‌های کیفی و کنترل سرمازدگی میوه فلفل دلمه‌ای رقم کالیفرنیا واندر در انبار سرد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد تیمارهای کلسیم و جیبرلین در مقایسه با شاهد شدت سرمازدگی کمتری داشتند و در این بین کمترین سرمازدگی در تیمار کلسیم سه بار محلول‌پاشی مشاهده شد. تیمار کلسیم دارای مقدار مالون‌دی‌آلدئید کمتری نسبت به تیمار جیبرلین و تیمار جیبرلین نیز دارای مقدار مالون‌دی‌آلدئید کمتری نسبت به شاهد بود. در تیمارهای اعمال شده، سفتی بافت و اسیدیته قابل تیتراسیون بیشتر و مقدار مواد جامد محلول کمتر از شاهد بود. مقدار اسید آسکوربیک و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی در تیمارهای کلریدکلسیم و جیبرلین بیشتر از شاهد بود. بیشترین مقدار کلسیم در نمونه‌های تیمار کلریدکلسیم مشاهده شد. نمونه‌های تیمار جیبرلین نیز دارای کلسیم بیشتری در مقایسه با نمونه‌های شاهد بودند. در بیشتر شاخص‌های کیفی اختلاف معنی‌داری بین دو بار و سه بار محلول پاشی مشاهده نشد، بنابراین هر دو تیمار کلریدکلسیم و جیبرلین موجب حفظ کیفیت و کاهش خسارت سرمازدگی میوه فلفل دلمه‌ای در انبار سرد شده و می‌تواند برای افزایش عمر پس از برداشت این میوه مورد استفاده قرار گیرد.
    کلید واژگان
    فلفل دلمه‌ای
    انبارمانی
    خسارت سرمازدگی
    کلسیم
    کیفیت

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-11-21
    1395-09-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
    گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
    گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
    گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام

    شاپا
    2008-6946
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/sppj.2016.113079
    https://sppj.areeo.ac.ir/article_113079.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5987

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب