اثر تیمارهای قبل از برداشت کلسیم و جیبرلین بر کنترل سرمازدگی میوه فلفل دلمهای در دوره انبارمانی
(ندگان)پدیدآور
محمدی, میثمخادمی, اورنگصیدی, مهدیبازگیر, مسعودنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
فلفل دلمهای (Capsicum annuum L.) حساس به سرمازدگی است و علائمی همانند، تغییر رنگ، کاهش سفتی، و آلودگیهای قارچی از جمله علایم سرمازدگی در این محصول هستند. در این بررسی اثر کلریدکلسیم 5/0 درصد و اسیدجیبرلیک 50 میلیگرم بر لیتر در دو و سه دوره محلولپاشی قبل از برداشت بر برخی ویژگیهای کیفی و کنترل سرمازدگی میوه فلفل دلمهای رقم کالیفرنیا واندر در انبار سرد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد تیمارهای کلسیم و جیبرلین در مقایسه با شاهد شدت سرمازدگی کمتری داشتند و در این بین کمترین سرمازدگی در تیمار کلسیم سه بار محلولپاشی مشاهده شد. تیمار کلسیم دارای مقدار مالوندیآلدئید کمتری نسبت به تیمار جیبرلین و تیمار جیبرلین نیز دارای مقدار مالوندیآلدئید کمتری نسبت به شاهد بود. در تیمارهای اعمال شده، سفتی بافت و اسیدیته قابل تیتراسیون بیشتر و مقدار مواد جامد محلول کمتر از شاهد بود. مقدار اسید آسکوربیک و ظرفیت آنتیاکسیدانی در تیمارهای کلریدکلسیم و جیبرلین بیشتر از شاهد بود. بیشترین مقدار کلسیم در نمونههای تیمار کلریدکلسیم مشاهده شد. نمونههای تیمار جیبرلین نیز دارای کلسیم بیشتری در مقایسه با نمونههای شاهد بودند. در بیشتر شاخصهای کیفی اختلاف معنیداری بین دو بار و سه بار محلول پاشی مشاهده نشد، بنابراین هر دو تیمار کلریدکلسیم و جیبرلین موجب حفظ کیفیت و کاهش خسارت سرمازدگی میوه فلفل دلمهای در انبار سرد شده و میتواند برای افزایش عمر پس از برداشت این میوه مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
فلفل دلمهایانبارمانی
خسارت سرمازدگی
کلسیم
کیفیت
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلامگروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام




