تهیه نانوذره های نقره توسط عصاره چهار گونه گیاهی و بررسی ویژگی های ضد میکروبی آن
(ندگان)پدیدآور
معادی, تاراقهرمان زاده, رامینیوسفی, مریممحمدی, فرشتهنوع مدرک
Textعلمی-پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
روش تهیه سبز، روشی سازگار با محیط زیست، مقرون به صرفه و کارآمد برای تهیه نانوذره های نقره میباشد. این روش برتری هایی مانند استفاده از عصاره های ارزان قیمت و در دسترس گیاهان، استفاده از مواد غیر سمی و مواد زیستی سازگار با محیط زیست و همچنین سادگی در مرحله های انجام عملیات را دارا م یباشد. در این پژوهش مخلوط واکنش دارای عصاره گیاهان و نمک نقره نیترات برای تهیه نانوذره های نقره گرما داده شد و تغییر رنگ تدریجی از زرد کمرنگ به رنگ قهوه ای را در مدت زمان گرماخانه ای از خود نشان داد. ویژگی های نانوذره های نقره تهیه شده توسط طیف سنجی نور مرئی ـ فرا بنفش(UV-Vis spectrophotometer)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و طیف سنجی پراش اشعه ایکس(XRD) بررسی شد.با بررسی تصویرهای به دست آمده از میکروسکوپ الکترونی عبوری مشخص شد نانوذره های نقره تهیه شده دارای شکل کروی و اندازه ای بین ٥ تا ٢٥ نانومتر هستند. نانوذره های نقره تهیه شده فعالیت ضد میکروبی خوبی در برابر دو گونه باکتریایی (اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس) از خود نشان دادند.
کلید واژگان
نانوذره های نقرهعصاره گیاهی
تهیه سبز
نانوذره های فلزهای کمیاب
فعالیت ضد میکروبی
شیمی غذایی و دارویی
نانو شیمی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-02-201393-12-01
ناشر
جهاد دانشگاهی-پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایرانسازمان پدید آورنده
شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، گروه مهندسی شیمیتهران، پژوهشکده فنآوریهای نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی ـ ابن سینا، مرکز تحقیقات ریز فناوری زیستی
تهران، پژوهشکده فنآوریهای نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی ـ ابن سینا، مرکز تحقیقات ریز فناوری زیستی
تهران، پژوهشکده فن آوری های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی ـ ابن سینا، مرکز تحقیقات ریز فناوری زیستی




