بررسی مواد تشکیل دهنده و ویژگیهای ضد باکتریایی روغن اسانسی برگ گیاه Xanthogalum purpurascens Ave-Lall رویشی در ایران
(ندگان)پدیدآور
طاهرخانی, محبوبهمسعودی, شیواروستائیان, عبدالحسیننوع مدرک
Textعلمی-پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این کار پژوهشی اسانس برگ گیاه Xanthogalum purpurascens Ave-Lallجمع آوری شده از شمال ایران، به روش تقطیر با آب استخراج شد و توسط دستگاههای GC و GC/MS مورد تجزیه و بررسی قرار گرفت. 62 ترکیب با درصد2/91% شناسایی شدند، که از این میان  (59/17%) 1,8-cineole بیشتر بوده است. سایر ترکیب هایی با درصد چشمگیر عبارتند از: (7/5%) cis-muurol-5-en-4-α-ol، (3/5%) neryl acetate و (2/5%) E-anethole. ویژگی های ضد باکتریایی اسانس برگ گیاه  X. purpurascens، به دو روش سنجش قطر هاله مهار رشد بر روی محیط کشت مولر- هینتون آگار و روش غلظت بازدارندگی کمینه در مقابل شش باکتری گرم مثبت و منفی اندازه گیری شد. اسانس برگ گیاه X. purpurascens، اثر ضد باکتریایی به نسبت خوبی، در مقابل باکتری Klebsiella pneumonia از خود نشان داد. در صورتی که این اسانس در مقابل دو باکتریِ گرم مثبت و منفی Bacillus anthracis و Pseudomonas aeruginosa بی اثر بوده است.
کلید واژگان
روغن اسانسیفعالیت ضد باکتریایی
Xanthogalum purpurascens
8-Cineole
شیمی تجزیه
شیمی غذایی و دارویی
فیتو شیمی، شیمی گیاهی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-02-191391-12-01
ناشر
جهاد دانشگاهی-پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تاکستان، تاکستان، ایرانگروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران




