• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • یافته‌های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی
    • دوره 8, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر فرآیند جوانه ‏زنی بر روی تغییرات ارزش تغدیه‏ ای و برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ماش

    (ندگان)پدیدآور
    طالبی نجف آبادی, سمیراشریفی, اکرمآبسالان, علی اصغر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    982.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    برای بهبود ارزش تغذیه‏ای حبوبات می‏توان از فرآیند جوانه‌زنی استفاده نمود. در این مطالعه اثر فرآیند جوانه‏زنی بر برخی خصوصیات تغذیه‏ای ماش نظیر میزان رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر، فیبرخام، کربوهیدرات، مواد معدنی و ترکیبات فنلی مورد بررسی قرار گرفت. عملیات جوانه‌زنی از طریق خیساندن ماش به مدت 24 ساعت و نگهداری در شرایط مرطوب در دو زمان 48 و 72 ساعت و دو دمای 15 و 25 درجه سانتی‌گراد صورت پذیرفت. سپس جوانه‌ها در دمای 50 درجه سانتی‏گراد خشک و آسیاب شدند و خصوصیات تغذیه‌ای آنها در سه تکرار اندازه‏گیری و با نمونه شاهد در یک طرح کاملاً تصادفی در سطح آماری یک درصد مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که متناسب با رشد جوانه، میزان پروتئین و رطوبت دانه افزایش یافتند. از سوی دیگر جوانه‌زنی باعث کاهش میزان چربی در ماش شد و با افزایش روند جوانه‌زنی این مقدار به تدریج کاهش یافت. همچنین فرآیند جوانه‌زنی، کاهش میزان خاکستر، فسفر و ترکیبات فنلی در ماش را به همراه داشت. جوانه‌زنی تا زمان 48 ساعت سبب افزایش فیبرخام شد و با افزایش روند جوانه‌زنی این مقدار کاهش یافت. همچنین میزان کربوهیدرات، آهن، کلسیم و روی نیز بعد از جوانه‌زنی افزایش یافت. با توجه به نتایج بدست آمده، بهترین شرایط برای بهبود ارزش تغذیه‏ای ماش از طریق جوانه‌زنی در دمای 25 درجه سانتی‏گراد و در زمان 72 ساعت است.
    کلید واژگان
    ماش
    جوانه زنی
    ارزش تغذیه‌ای
    مواد معدنی
    ترکیات فنلی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و صنایع غذایی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
    گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
    گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور سبزوار، ایران

    شاپا
    2322-4096
    2423-4877
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/rafhc.2020.114655.1085
    https://rafhc.areeo.ac.ir/article_121847.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5406

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب