مقایسه خصوصیات کمی و کیفی برخی ارقام گلابی آسیایی وارداتی در شرایط اقلیمی کرج
(ندگان)پدیدآور
آتشکار, داریوشدودانگه بالاخانی, مریمنوع مدرک
Textترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پژوهش حاضر بر روی درختان پنج ساله هشت رقم گلابی آسیایی تحت کدKs6 ،Ks7 ،Ks8 ، Ks9،Ks10 ،Ks12 ،Ks13 ،Ks14 همراه با دو رقم شاهد شاه میوه و اسپادونا پیوند شده بر پایه بذری از سال 1393 لغایت 1396 انجام شد. صفات گل و میوه دهی، وزن، طول، قطر، نسبت طول به قطر، سفتی بافت میوه، اسیدیته، pH آب میوه، مواد جامد محلول (TSS)، عملکرد در درخت و زمان رسیدن اندازهگیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد زود گلترین ارقام ژنوتیپهای Ks14 و Ks10، بیشترین عملکرد در درخت، سفت ترین بافت گوشت و کمترین اسیدیته میوه در رقم Ks13، کمترین عملکرد در درخت، نرمترین بافت گوشت، بیشترین اسیدیته و بالاترین میزان TSS در ارقام شاهد اسپادونا و شاه میوه ثبت گردید. درشتترین میوه وکمترین میزان TSS در رقم Ks12 و کوچکترین میوه مربوط به رقم Ks6 بود. بنابراین ارقام گلابی آسیایی دارای عملکرد و بافت میوه بهتری نسبت به ارقام گلابی اروپایی میباشند اما از نظر عطر و طعم در درجه پایینتری قرار میگیرند. چهار رقم گلابی آسیایی Ks10 و Ks7 (زودرس) و Ks14 وKs13 (میانرس) از عملکرد و کیفیت بیشتری برخوردار بوده به عنوان ارقام سازگار با اقلیم کرج معرفی شدند.
کلید واژگان
میوهکیفیت
سازگار
زمان رسیدن
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزیسازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی
شاپا
2322-40962423-4877