معرفی محلول غذایی مناسب برای تولید مینیتیوبر سیبزمینی رقم آگریا در سیستم هواکشت
(ندگان)پدیدآور
حسن پناه, داودنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر محلولهای غذایی مختلف بر تولید مینیتیوبر سیبزمینی رقم آگریا در سیستم هواکشت در آزمایشگاه و گلخانه شرکت بهپرور سبلان اردبیل در سال 1392 انجام شد. تعداد چهار محلول غذایی شامل محلولهای غذایی توصیه شده توسط لومن و استرویک (1992)، کنگ و هان (2005)، اوتازو (2010) و هوگلند و آرنون (1950) براساس طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار بررسی شدند. در طی دوره رشد و بعد از برداشت برخی صفات مهم شامل ارتفاع بوته، تعداد ساقه اصلی در بوته، تعداد و وزن مینیتیوبر در مترمربع، میانگین وزن مینیتیوبر و وضعیت انبارمانی مینیتیوبرها اندازهگیری و یادداشت برداری شدند. نتایج تجزیه واریانس صفات نشان داد که بین محلولهای غذایی مورد مطالعه از لحاظ صفات تعداد و وزن مینیتیوبر در مترمربع، میانگین وزن مینیتیوبر و ارتفاع بوته اختلاف معنیداری وجود دارد. بیشترین تعداد و وزن مینیتیوبر در مترمربع (به ترتیب با 1600 عدد و 11074 گرم)، میانگین وزن مینیتیوبر (64/8 گرم) و ارتفاع بوته (87 سانتیمتر) در محلول غذایی 1 (لومن و استرویک،c 1992) مشاهده شد. در این آزمایش تعداد 1600 مینیتیوبر در مترمربع از رقم آگریا با تراکم 20 گیاهچه در مترمربع (تعداد 80 مینیتیوبر در بوته) تولید شد. در سیستم معمولی (با بستر پیتماس) حدود 200 مینیتیوبر در مترمربع با تراکم 100 گیاهچه در مترمربع (تعداد دو مینیتیوبر در بوته) برداشت میشود. در این آزمایش تعداد 78 مینیتیوبر در بوته نسبت به سیستم معمولی بیشتر بدست آمد.
کلید واژگان
سیبزمینیمحلول غذایی
مینیتیوبر و هواکشت
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-07-231393-05-01
ناشر
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، اردبیلشاپا
2322-40962423-4877