طبقه بندی ویژگیهای مهم کیفیت آبهای آبیاری و بررسی تاثیر آن ها بر عملکرد پسته
(ندگان)پدیدآور
زین الدینی, علیامیرپور, مهدیابراهیمی میمند, فاطمهاسفندیارپور, پیماننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در سالهای اخیر نامطلوب شدن کیفیت آبهای آبیاری اثرات سوء زیادی بر رشد و تولید پسته گذاشته است. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر پارامترهای مهم کیفی آبهای آبیاری و درجهبندی آنها بر عملکرد پسته انجام گردید. بدین منظور 53 منبع آب انتخاب شد. از هر منبع آب نمونههایی برداشت و تجزیه کامل شد ند. برای کلیه باغات پرسشنامههای عملکردی- مدیریتی تهیه گردید. بررسی روابط رگرسیون چند متغیره گام به گام نشان داد از پارامترهای بررسی شده به ترتیب شوری، SAR و بر آب آبیاری بیشترین تاثیر را بر عملکرد پسته دارند. ضریب همبستگی ( (R2رابطه بین عملکرد با شوری 82/0، SAR حدود 81/0 و بر برابر با67/0 می باشد. درجهبندی پارامترهای کیفی آب در کلاسهای مناسب (S1،S2 ، S3 ( و نامناسب (N) انجام گردید. افزایش بیش از حد مجاز پارامتر های بررسی شده، اثر کاهشی بر عملکرد داشته و حدود 65 درصد از عملکرد باغات تحت تاثیر این پارامتر ها میباشند. بررسیهای آماری نشان می دهد میانگین شوری آب منطقه مورد مطالعه 11 دسی زیمنس بر متر، SAR حدود 1/20 و بر 9/6 میلیگرم بر لیتر است که بیشتر از حد مجاز هستند. با توجه به تاثیر قابل توجه کیفیت آب بر عملکرد پسته، اعمال مدیریت آبیاری برای کاهش اثر سوء آن ضروری به نظر میرسد و در مناطق پستهکاری جدید طبقهبندی آبها بر پایه جدول پیشنهادی توصیه میشود.
کلید واژگان
هدایت الکتریکینسبت جذب سدیم
عملکرد
پسته
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-12-221398-10-01
ناشر
انجمن مهندسی آبیاری و آب ایرانسازمان پدید آورنده
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان،گروه خاکشناسیمحقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
خاکشناسی موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران؛
مربی پژوهش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران؛




