جذب مس از محلولهای آبی با پسماند چای اصلاح شده با نانو ذرات مگنتیت
(ندگان)پدیدآور
حسینی, سیده معصومهفرخیان فیروزی, احمدبابایی, علی اکبرحیدری زاده, فریبانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آلودگی آب و خاک به فلزات سنگین تهدیدی جدی برای محیط زیست و سلامت بشر است. یافتن روشی مؤثر برای پالایش این فلزات از آب اهمیت فراوانی دارد. هدف از انجام این پژوهش امکانیابی اصلاح پسماندهای چای با نانو ذرات مگنتیت و بررسی کارایی آن برای حذف فلز مس از محلولهای آبی بود. به این منظور جاذب طبیعی از پسماند چای تولید و با نانو ذرات مگنتیت اصلاح گردید. ویژگیهای جاذب با استفاده از SEMو طیف سنجی مادون قرمز تعیین شدند. اثر پارامترهای مختلف مانند زمان تماس، pH محلول مس، غلظت فلز و غلظت جاذب بر شدت حذف مس بررسی گردید. نتایج نشان داد با افزایش pH از 2 تا 5 ، درصد حذف مس از 87 به 98 درصد افزایش یافت و حداکثر جذب در pH برابر 5 حاصل شد. با افزایش غلظت اولیه مس، درصد حذف آن از 5/98 به 89 درصد کاهش و با افزایش مقدار جاذب، درصد حذف به 6/94 درصد افزایش یافت. همچنین نتایج نشان داد که جذب فلز مس از هر دو مدل همدمای لانگمیر و فروندلیچ پیروی میکند. ظرفیت جذب لانگمیر 4/22 میلیگرم بر گرم بهدست آمد. بهطور کلی نتایج این پژوهش نشان داد پسماندهای چای اصلاح شده با نانو ذرات مگنتیت توانایی بالایی در حذف مس از آبهای آلوده دارند. همچنین جداسازی جاذب پس از حذف فلزات آسان است.
کلید واژگان
حذف مسپسماندهای چای اصلاح شده
ایزوترم جذب
نانو ذرات مگنتیت
محلول آبی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-12-221392-10-01
ناشر
مهندسین مشاور طرح و تحقیقات آب و فاضلابWater and Wastewater Consulting Engineers
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران، اهوازاستادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران، اهواز
استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و عضو مرکز تحقیقات فناوریهای محیط زیستی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز
استادیار گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز
شاپا
1024-59362383-0905




