پایش کیفی آب مخزن سد گیلارلو
(ندگان)پدیدآور
عالی شاملو, امیرعلیناصری, سیمینندافی, کاظمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سد گیلارلو یکی از مهمترین منابع آب شرب شهر گرمی، به علت داشتن کیفیت نامطلوب، موجب بروز مشکل طعم و بو در آب شهر گردیده است. در ارزیابی حوزه آبریز سد، بار فسفات و نیترات ورودی به ترتیب 0/47 و 56 تن در طول 6 ماه جریان رودخانه به دریاچه برآورد گردید. بررسیها نشان میدهد که مهمترین منابع آلاینده تأثیر گذار بر کیفیت آب، فاضلابهای انسانی، کشاورزی و اثرات زمینشناسی میباشند. در بررسی کیفی آب مخزن، در 5 مرحله نمونهبرداری تعداد 58 نمونه از نواحی سه گانه طولی و عمقی در بازه زمانی مرداد لغایت بهمنماه سال 80 برداشت و مخزن از نظر تغذیه گرایی و سیستم لایهبندی دمایی، مورد بررسی قرار گرفت. بررسیها نشان داد که مخزن از نظر تغذیه گرایی در مردادماه در وضعیت مزواتروفیک قرار داشته و در مهرماه به وضعیت کاملاً اوتروفیک تبدیل شده و در طول ماههای بعدی در این وضعیت تثبیت گردیده است. علت اصلی افت کیفیت آب دریاچه، اغتشاشات ناشی از به هم خوردن سیستم لایهبندی دمایی بوده که علاوه بر بالا آوردن محتویات بستر دریاچه و افزایش غلظت انواع آلایندهها، شرایط را برای رشد فزاینده جلبکها و تسریع پدیده تغذیه گرایی فراهم نموده است.
کلید واژگان
کیفیت آبطعم و بو
اتروفیکاسیون
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2004-11-211383-09-01
ناشر
مهندسین مشاور طرح و تحقیقات آب و فاضلابWater and Wastewater Consulting Engineers
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهراندانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
شاپا
1024-59362383-0905




