نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدی زاده, راضیهfa_IR
dc.contributor.authorلطیفی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorپنداشته, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorشکرالله زاده, سهیلاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T18:42:27Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T18:42:27Z
dc.date.available1399-07-08T18:42:27Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T18:42:27Z
dc.date.issued2019-01-21en_US
dc.date.issued1397-11-01fa_IR
dc.date.submitted2017-06-05en_US
dc.date.submitted1396-03-15fa_IR
dc.identifier.citationاحمدی زاده, راضیه, لطیفی, مهدی, پنداشته, علیرضا, شکرالله زاده, سهیلا. (1397). بررسی اثر غلظت نفت در تصفیه پساب‌های نفتی شور به‌وسیله فرایند اسمز مستقیم. مجله آب و فاضلاب, 29(6), 65-78. doi: 10.22093/wwj.2017.85465.2404fa_IR
dc.identifier.issn1024-5936
dc.identifier.issn2383-0905
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22093/wwj.2017.85465.2404
dc.identifier.urihttp://www.wwjournal.ir/article_63481.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/50359
dc.description.abstract<strong>عمده‌ترین پساب صنایع نفت و گاز، </strong><strong>آب همراه </strong><strong>آن </strong><strong>است </strong><strong>که تصفیه آن به‌منظور کاهش حجم و فراهم کردن شرایط مناسب برای کاربردهایی همچون کشاورزی مورد توجه است. از آنجا که فناوری‌های غشائی نقش مهمی در جداسازی ترکیبات محلول و قطرات روغن امولسیونی دارند، از فرایند غشایی اسمز مستقیم (</strong><strong>FO</strong><strong>) برای کاهش حجم این پساب استفاده شد. این فرایند، با استفاده از غشا</strong><strong>ی</strong><strong> تخت سلولزی تجاری در یک سامانه آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. شار آب در غلظت‌های مختلف شوری و نفت سنجیده شد و مورفولوژی و آبدوستی غشا پس از شار آب مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش غلظت نمک‌های معدنی معمول در آب همراه، از صفر تا 20 میلی‌گرم در لیتر، شار آب از 11 به 6/6 لیتر در مترمربع در ساعت کاهش یافت. این کاهش به‌دلیل افزایش فشار اسمزی خوراک است. در حضور 1000 و 3000 میلی‌گرم در لیتر نفت در خوراک آب دیونیزه، افزایش ویسکوزیته و چسبیدن قطرات نفت بر سطح غشا باعث کاهش 12 و 15 درصدی شار آب نسبت به شار آب دیونیزه شد. با اضافه کردن نفت به آب همراه با غلظت‌های مختلف نمک، کاهش بیشتر شار آب مشاهده شد که این کاهش به‌دلیل افزایش فشار اسمزی خوراک و همچنین تغییر شرایط امولسیون نفت-آب در حضور نمک بود. حضور نمک باعث افزایش کشش سطحی محلول و در نتیجه انعقاد قطرات نفت و گرفتگی بیشتر در غشا ‌شد که در زمان‌های طولانی منجر به کاهش شار می‌شود</strong><strong>.</strong>fa_IR
dc.format.extent2144
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمهندسین مشاور طرح و تحقیقات آب و فاضلابfa_IR
dc.publisherWater and Wastewater Consulting Engineersen_US
dc.relation.ispartofمجله آب و فاضلابfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Water and Wastewater; Ab va Fazilab ( in persian )en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22093/wwj.2017.85465.2404
dc.subjectبازیافت آبfa_IR
dc.subjectاسمز مستقیمfa_IR
dc.subjectآب همراهfa_IR
dc.subjectپلاریزاسیون غلظتی داخلیfa_IR
dc.subjectامولسیون آب - نفتfa_IR
dc.subjectصنعتیfa_IR
dc.titleبررسی اثر غلظت نفت در تصفیه پساب‌های نفتی شور به‌وسیله فرایند اسمز مستقیمfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکترای مهندسی شیمی، پژوهشکده فناوری‌های شیمیایی، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، پژوهشکده فناوری‌های شیمیایی، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، پژوهشکده حوزه آبی خزر، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، پژوهشکده فناوری‌های شیمیایی، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue6
dc.citation.spage65
dc.citation.epage78


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد