نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپیری, حلیمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T18:34:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T18:34:50Z
dc.date.available1399-07-08T18:34:50Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T18:34:50Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2019-03-08en_US
dc.date.submitted1397-12-17fa_IR
dc.identifier.citationپیری, حلیمه. (1397). تامین مقادیر مختلف آب و کاربرد سطوح مختلف کود نیتروژن و پتاسیم بر خصوصیات کمی و کیفی چای ترش. یافته های نوین کشاورزی, 11(1139541), 17-31.fa_IR
dc.identifier.issn1735-8353
dc.identifier.urihttp://nfa.iau-arak.ac.ir/article_663676.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/47353
dc.description.abstract<strong>امروزه تغییر</strong><strong>الگوی</strong><strong>کاشت</strong><strong>به</strong><strong>سمت</strong><strong>اهمیت گیاهان</strong><strong>مقاوم</strong><strong>به</strong><strong>کم‌آبی</strong><strong>برای</strong><strong>مقابله</strong><strong>با</strong><strong>خشکی</strong><strong>مطرح</strong><strong>شده</strong><strong>است. یکی از این گیاهان مقاوم به خشکی گیاه چای ترش می‌باشد. در این تحقیق اثر سطوح مختلف آب آبیاری، کود نیتروژن و کود پتاسیم بر چای ترش مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت طرح کرت‌های دوبار خرد شده با چهار سطح آب آبیاری (</strong><strong>I1</strong><strong>، </strong><strong>I2</strong><strong>، </strong><strong>I3</strong><strong> و </strong><strong>I4</strong><strong> به ترتیب معادل25، 50، 75 و 100 % نیاز‌آبی‌گیاه) و سه سطح نیتروژن(</strong><strong>N1</strong><strong>، </strong><strong>N2</strong><strong> و</strong><strong>N3</strong><strong>به ترتیب معادل 50، 75 و 100 % نیاز‌کودی نیتروژن) در کرت های فرعی و سه سطح پتاسیم(</strong><strong>K1</strong><strong>، </strong><strong>K2</strong><strong> و</strong><strong>K3</strong><strong> </strong><strong>به ترتیب معادل 50، 75 و 100 % نیاز‌کودی پتاسیم) در کرت های فرعی فرعی قرار گرفتند. صفات ارتفاع گیاه، وزن کپسول، عملکرد خشک، مقدار آنتوسیانین و بهره‌وری آب آبیاری مورد سنجش و اندازه‌گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد اثرات ساده آب آبیاری و کود پتاسیم در سطح احتمال یک و پنج درصد بر تمامی صفات اندازه‌گیری شده و کود نیتروژن بر تمامی صفات به غیر از بهره‌وری آب آبیاری معنی‌دار گردید. بیشترین عملکرد از تیمارهای 100% مصرف کود و 100% نیاز آبی به دست آمد اما از این نظر بین تیمار 100 و 75% نیاز آبی تأثیر معنی‌دار مشاهده نشد. بیشترین بهره‌وری آب آبیاری در تیمار 75% نیاز آبی و 100% مصرف کود نیتروژن و پتاسیم به دست آمد اما از این نظر بین تیمارهای مختلف کود نیتروژن تفاوت معنی‌دار حاصل نشد. بنابراین</strong><strong>با</strong><strong>توجه</strong><strong>به</strong><strong>وضعیت</strong><strong>آب</strong><strong>منطقه</strong><strong>و</strong><strong>کاهش</strong><strong>منابع آبی</strong><strong>به‌کار</strong><strong>بردن</strong><strong>75%</strong><strong>نیاز</strong><strong>آبی</strong><strong>باعث صرفه‌جویی در مصرف آب می‌گردد بدون آن که تأثیر معنی‌دار در کاهش عملکرد داشته باشد. همچنین با توجه به شرایط آب و هوایی خشک منطقه سیستان استفاده از کود پتاسیم و نیتروژن می‌‌تواند باعث تعدیل خسارات ناشی از تنش خشکی در چای ترش شود. </strong>fa_IR
dc.format.extent184
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی اراکfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University, Arak Branchen_US
dc.relation.ispartofیافته های نوین کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofNew Finding in Agricultureen_US
dc.subjectبهره‌وری آب آبیاریfa_IR
dc.subjectعملکرد خشکfa_IR
dc.subjectآنتوسیانینfa_IR
dc.titleتامین مقادیر مختلف آب و کاربرد سطوح مختلف کود نیتروژن و پتاسیم بر خصوصیات کمی و کیفی چای ترشfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه مهندسی آب، دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابلfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue1139541
dc.citation.spage17
dc.citation.epage31


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد