• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • یافته های نوین کشاورزی
    • دوره 5, شماره 1 (پاییز 1389) 17
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • یافته های نوین کشاورزی
    • دوره 5, شماره 1 (پاییز 1389) 17
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر تیمار دمایی بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج ارقام طارم محلی و فجر(Oryza sativa L.)

    (ندگان)پدیدآور
    میاررستمی, پریسافلاح, الهیارمبلغی, مرتضیمشایخی, سمانهحق وردیان, مهر داد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    2.321 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظوربررسی اثرات تیمار دمایی بر عملکرد و اجزای عملکرد برنجبر ارقام طارم محلی و فجر،آزمایشی در گلخانه معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور (آمل) در سال زراعی 1388 اجرا گردید.آزمایشبه صورت اسپیلت پلات فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد، به طوری سطوحارقام (طارم محلی و فجر) به عنوان فاکتور اصلی و سطوح دما (16 و 32 درجه سانتی گراد) و 4 مرحله رشدی (پنجه زنی، ساقه دهی، خوشه دهیو پرشدن دانه به عنوان فاکتور فرعی مورد آزمون بودند. نتایج نشان دادرقمفجر به دلیلبالاتربودن تعداد پنجه، تعداد خوشه در کپه، طول خوشه، تعداد خوشه چه کل درخوشه و تعداد خوشه چهپر در خوشه بیشترین عملکرد دانه (37/23 گرم در کپه) نسبت به رقم طارم محلی(72/19 گرم در کپه)داشت. عملکرد دانه در دمای32سانتی گراد به علت بالاتر بودن کلیه صفات مورد آزمون از عملکرد بالاتری (6/23گرم در کپه) نسبت به دمای16 سانتیگراد(5/19 گرم در کپه) به دست آمدو با کاهش دما از32 درجه به16 درجه سانتیگراد باعث کاهش21 درصدی عملکرد دانه گردید. مرحله پر شدن دانه  به دلیل بالاتر بودن تعداد خوشه در کپه، طول خوشه، تعداد خوشه چه کل در خوشه و تعداد خوشه چه پر درخوشه بیشترین عملکرد دانه (28/24 گرم در کپه)و مرحله رشدی پنجهزنی بهعلت کمتر بودن در تعداد خوشه در کپه و وزن هزار دانه، کمترین میزان عملکرد(01/19گرم در کپه) داشت.
    کلید واژگان
    برنج
    مراحل رشدی
    عملکرد و اجزای عملکرد

    شماره نشریه
    1138917
    تاریخ نشر
    2010-10-23
    1389-08-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی اراک
    Islamic Azad University, Arak Branch
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس، باشگاه پژوهشگران جوان، چالوس، ایران
    استادیار پژوهش موسسه تحقیقات برنج کشور (مازندران)
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس، گروه زراعت و اصلاح نباتات، چالوس، ایران
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس، باشگاه پژوهشگران جوان، چالوس، ایران
    کارشناس ارشد زراعت

    شاپا
    1735-8353
    URI
    http://nfa.iau-arak.ac.ir/article_516464.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/47281

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب