بررسی اثر زمان، توان تابش امواج و نسبت آب به گیاه بر بازده و اثر آنتی اکسیدانی عصاره گیاه اکلیل کوهی (Rosmarinus officinalis L) تحت تابش ریزموج از استان کاشان
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش سعی شده است که با شناخت پارامترهای مؤثر بر استخراج عصاره از گیاهRosmarinus officinalis  جمعآوریشده از قمصر کاشان، تحت تابش ریزموج، بهترین شرایط برای استخراج عصاره ارزشمند این گیاه از طریق تکنیک نوین استخراج کمک شده با ریزموج و بدون استفاده از منابع حرارتی، به دست آید. حلال آب بهعنوان مطلوبترین حلال استخراجکننده تحت تابش مایکروویو و سه متغیر زمان تابشدهی و توان تشعشع و نسبت آب به گیاه بهعنوان تأثیرگذارترین متغیرها در نظر گرفته شدهاند. خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه R. officinalis  به دو روش آزمون بیرنگ شدن بتاکاروتن در حضور لینولئیک اسید و سنجش ظرفیت به دام انداختن رادیکال 2 و 2- دی فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH) انجام شد. نتایج نشان داد که مطلوبترین حالت از جهت راندمان استخراج و خاصیت آنتیاکسیدانی برای سه متغیر مورد بررسی به ترتیب زمان تابشدهی برابر با 55 دقیقه، توان تشعشع 550 وات و نسبت حلال (آب) به گیاه برابر با 3 میلیلیتر بر گرم میباشد.
کلید واژگان
Rosmarinus Officinalisبهینهسازی راندمان استخراج
استخراج کمک شده با ریزموج
عصاره رزماری
آنتیاکسیدان
شماره نشریه
24تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01




