• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • انسان و محیط زیست
    • دوره 16, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • انسان و محیط زیست
    • دوره 16, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات بور بر محیط زیست و روش‌های حذف آن از محلول‌های آبی

    (ندگان)پدیدآور
    عسگری, شهرهمنفرد, اعظمفلاح, مهرداد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    799.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    بور (بورون) میکرو مغذی بسیار مهمی برای گیاهان و حیوانات می­باشد، بدین معنی که مقادیر بسیار کم بور برای رشد آن­ها لازم و ضروری است. این عنصر بسیار مورد توجه است، زیرا هم کمبود آن و هم مازاد آن برای بسیاری از گیاهان مضر است و فاصله بین این دو مقدار بسیار محدود است. در انسان­ها نیز مقادیر بسیار کمی از بورون در تمام بافت­ها وجود دارد، اما مقدار اضافی بور ممکن است منجر به آسیب سیستم عصبی شود، از این جهت در بسیاری از کشورها  غلظت بور در آب آشامیدنی و فاضلاب کنترل می­شود. مقدار مجاز بور در آب آشامیدنی طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی(WHO)[1]مقدار 5/0 است و بر این اساس، حذف بور از محلول­های مایی و آب­ها یکی از دغدغه­های بزرگ بهداشت عمومی و محیط زیستی می­باشد. اخیرا روش­های مختلفی برای جداسازی بور از آب در حال توسعه هستند که از بین این روش­ها، فرآیندهای جذبی، فرآیندهای غشایی، فرآیندهای هیبریدی کارامدتر هستند. ما دراین مقاله، اطلاعاتی در مورد بور-خواص آن – منابع آن، تاثیر آن بر محیط زیست، گیاهان و حیوانات و روش­های جدیدی برای حذف آن ارایه می­کنیم. [1]-World Health Organization
    کلید واژگان
    بور
    محیط زیست
    حذف بور
    آلودگی محیط زیست (آب و فاضلاب)

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-12-22
    1397-10-01
    ناشر
    انجمن متخصصان محیط زیست ایران با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
    Iranian Society Of Environmentalists(IRSEN)
    سازمان پدید آورنده
    دکتری شیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. *(مسوول مکاتبات)
    استادیار، دانشکده شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران ، ایران.
    دکتری شیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

    شاپا
    1562-5532
    URI
    http://he.srbiau.ac.ir/article_13661.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/469142

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب