اثرات بور بر محیط زیست و روشهای حذف آن از محلولهای آبی
(ندگان)پدیدآور
عسگری, شهرهمنفرد, اعظمفلاح, مهردادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بور (بورون) میکرو مغذی بسیار مهمی برای گیاهان و حیوانات میباشد، بدین معنی که مقادیر بسیار کم بور برای رشد آنها لازم و ضروری است. این عنصر بسیار مورد توجه است، زیرا هم کمبود آن و هم مازاد آن برای بسیاری از گیاهان مضر است و فاصله بین این دو مقدار بسیار محدود است. در انسانها نیز مقادیر بسیار کمی از بورون در تمام بافتها وجود دارد، اما مقدار اضافی بور ممکن است منجر به آسیب سیستم عصبی شود، از این جهت در بسیاری از کشورها غلظت بور در آب آشامیدنی و فاضلاب کنترل میشود. مقدار مجاز بور در آب آشامیدنی طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی(WHO)[1]مقدار 5/0 است و بر این اساس، حذف بور از محلولهای مایی و آبها یکی از دغدغههای بزرگ بهداشت عمومی و محیط زیستی میباشد. اخیرا روشهای مختلفی برای جداسازی بور از آب در حال توسعه هستند که از بین این روشها، فرآیندهای جذبی، فرآیندهای غشایی، فرآیندهای هیبریدی کارامدتر هستند. ما دراین مقاله، اطلاعاتی در مورد بور-خواص آن – منابع آن، تاثیر آن بر محیط زیست، گیاهان و حیوانات و روشهای جدیدی برای حذف آن ارایه میکنیم.
[1]-World Health Organization
کلید واژگان
بورمحیط زیست
حذف بور
آلودگی محیط زیست (آب و فاضلاب)
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-12-221397-10-01
ناشر
انجمن متخصصان محیط زیست ایران با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانIranian Society Of Environmentalists(IRSEN)
سازمان پدید آورنده
دکتری شیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران. *(مسوول مکاتبات)استادیار، دانشکده شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران ، ایران.
دکتری شیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.




