هرس در محصولات گلخانه ای
(ندگان)پدیدآور
وکیلی بسطام, شهربانونوع مدرک
Textعلمی_ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه با پیشرفت صنعت سبزیکـاری در گلخانهها از روشها و تکنیکهای مختلفی برای افزایش کمی و کیفی محصولات استفاده میشود، یکی از این تکنیکها، انجام هرس است. هرس به حذف هدفمند اندامهای یک گیاه مانند شاخه، برگ، جوانه، گل، میوه و ریشه اطلاق میشود. هرس برای اطمینان از توازن رشد و نیز حصول حداکثر عملکرد میوه انجام میگیرد. برای این امر لازم است با انجام هرس صحیح تعادل بین رشد رویشی (برگها و ساقهها) و رشد زایشی (گلها و میوهها) برقرار شود. هرس میتواند به منظور سازگار کردن گیاه با طول دورهی رشد بر حسب واریتهی گیاه انجام شود. روش هرس در گیاهان مختلف با توجه به تیپ رشدی هر گیاه متفاوت بوده و بایستی در زمان مناسب و به طرز صحیح و با رعایت نکات بهداشتی صورت گیرد. در این مقاله ضمن بررسی اهمیت انجام هرس، روشها و تکنیکهای مختلف هرس و تربیت بوته در چند محصول مهم گلخانهای معرفی میشود.
کلید واژگان
تربیت بوتهسیستمهای هرس
گلخانه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-12-221398-10-01




