ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی شهرستان شوش برای شرب
(ندگان)پدیدآور
سلطانی, عادلسلطانی, میلادسلیمانی, کریمنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کیفیت آب یکی از عوامل مهمی است که باید هنگام ارزیابی توسعۀ مناسب یک منطقه، بررسی شود. آبهای زیرزمینی در جایگاه کنونی شهرستان شوش و نیز در تداوم بقای این شهرستان در آینده کارکرد مهمی دارند. با توجه به اینکه تا کنون به پهنهبندی کیفیت منابع زیرزمینی آب شهرستان شوش پرداخته نشده است، در مطالعۀ حاضر به ارزیابی کیفی منابع آب زیرزمینی این شهرستان پرداخته شد. در مطالعۀ حاضر پارامترهای سدیم، کلراید، سولفات، کل جامدات محلول، اسیدیته، منیزیم و کلسیم به عنوان پارامترهای شاخص کیفیت منابع مندرج در کتاب رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی بررسی شدند. به این منظور، پس از نرمالکردن دادههای استفادهشده و رسم واریوگرام مربوط به دادهها، با استفاده از دو روش کریجینگ و معکوس فاصلۀ وزنی (IDW) نقشۀ تغییرات مکانی این پارامترها تهیه شد و نتایج دو روش با هم مقایسه شدند. نتایج نشان داد در همۀ پارامترها صحت روش کریجینگ در برآورد مقادیر بیشتر است. پس از تهیۀ نقشۀ تغییرات مکانی این پارامترها، نقشهها با هم تلفیق شدند و نقشۀ کیفیت آب زیرزمینی براساس استاندارهای کیفیت آب آشامیدنی تهیه شد. نتایج نشان داد 67/23 درصد از آبهای زیرزمینی منطقۀ مطالعهشده در حد مطلوب و 29/15 درصد دارای کیفیت حد مجاز برای آشامیدن است.
کلید واژگان
آب زیرزمینیزمینآمار
سامانۀ اطلاعات جغرافیایی
شوش
معکوس فاصلۀ وزنی
منابع آبهای زیر زمینی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-12-221397-10-01
ناشر
دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهرانFaculty of New Sciences and Technologies, University of Tehran
سازمان پدید آورنده
مربی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه پیامنوردانشجوی دکتری علوم مهندسی آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استاد گروه مهندسی آبخیزداری، دانشکدۀ منابع طبیعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
2423-60982423-6101




