تأثیرکاربرد بیوچار و تغذیه آلی و شیمیایی بر عملکرد، برخی ویژگیهای مورفو- فیزیولوژیکی و تغذیهای گوجهفرنگی رقم ازمیر (Solanum lycopersicum Mill cv. Izmir)
(ندگان)پدیدآور
نبئی, سید مهدیحسندخت, محمد رضاعبدوسی, وحیداردکانی, محمدرضانوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق بهمنظور بررسی اثر بیوچار در ترکیب با کود تازه مرغی و سطوح مختلف چای کمپوست کود مرغی بر واکنشهای تغذیهای و صفات رشدی گوجهفرنگی گلخانهای صورت گرفت. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل بیوچار در دو سطح (صفر و 10 تن در هکتار)و تغذیه آلی و شیمیایی در شش سطح (کود مرغی تازه به میزان 30 تن در هکتار، چای کمپوست مرغی شامل سه سطح 4/1، 8/1 و 12/1 حجم کود به حجم آب و کود شیمیایی ماکرومیکس و پلیمیکرو به میزان 1 لیتر در هکتار و آب به عنوان شاهد) بود. نتایج نشان داد بین تیمارهای مختلف از لحاظ میزان نیتروژن کل، آهن، منگنز، مس و روی خاک تفاوت معنیداری. وجود داشت. بیشترین غلظت نیتروژن برگ، وزن خشک بوته و عملکرد میوه مربوط به تیمار T1B1(بیوچار + کود شیمیایی) و بیشترین میزان غلظت منگنز، روی، مس و آهن برگ بهترتیب مربوط به تیمار T3B1 (چای کمپوست 4/1 و بیوچار )و T4B1(چای کمپوست 8/1 و بیوچار ) بهدست آمد. در تیمار T3B1 (چای کمپوست 4/1 و بیوچار)، بیشترین ظرفیت پاداکسنده (75/3IC50= ) و میزان ویتامین ث (03/29 میلی گرم بر 100 گرم میوه تازه) نسبت به شاهد حاصل شد، ولی در بین تیمارهای بیوچار و بیوچار توام با تغذیه از نظر میزان مواد جامد محلول و اسید قابل عیارسنجی تفاوت معنیداری مشاهده نشد.
کلید واژگان
بیوچارچوبعناصر میکرو
کیفیت میوه
خصوصیات خاک
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-05-211399-03-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایراناستاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
استادیار، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
دانشیار، دانشکده کشاورزی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
شاپا
2008-482X2423-7930




