بررسی اثر بستهبندی در اتمسفر تعدیل یافته (MAP) بر ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی انگور ’رقم شاهرودی‘
(ندگان)پدیدآور
مستوفی, یونسمسیب¬زاده, عزیزهامام جمعه, زهراجوان نیکخواه, محمددهستانی اردکانی, مریمنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
انگور رقم شاهرودی به مدت 45 روز تحت شرایط بستهبندی در اتمسفر تعدیل یافته با چهار ترکیب گازی شامل هوای عادی (GC1)، O2 5% +  CO210% (GC2) ، O215%+CO210% (GC3)  و  O260% +  CO2 10%(GC4)  و دو نوع پوشش پلی مریک شامل پلی پروپیلن (PP) و پلی اتیلن (PE) در دمای oC1 و رطوبت نسبی 80-90%  انبار شد. نمونهبرداری هر 15 روز یکبار انجام شد و ویژگیهای کیفی پس از 24 ساعت قرارگیری در دمای اتاق اندازهگیری شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از GC4 ضمن کنترل موثر بیماری پوسیدگی خاکستری، بالاترین L* و C*، پایینترین شاخص قهوهای شدن حبهها و آبکشیدگی دم خوشه و بهترین شاخص طعم حبه را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر مقایسه دو پوشش مورد استفاده نشان داد که در شرایط یاد شده خوشههای بستهبندی شده با PP آلودگی کمتر و مزه بهتری داشتند.
کلید واژگان
انبار سردانگور (Vitis vinifera L.)
بستهبندی در اتمسفر تعدیل یافته
پوسیدگی خاکستری
کیفیت
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-08-231389-06-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
شاپا
2008-482X2423-7930




