نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقاضی زاده, سحرfa_IR
dc.contributor.authorحسنی, محمد اسماعیلfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, عبدالهfa_IR
dc.contributor.authorبهرامی راد, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:40:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:40:28Z
dc.date.available1399-08-01T22:40:28Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:40:28Z
dc.date.issued2010-06-22en_US
dc.date.issued1389-04-01fa_IR
dc.identifier.citationقاضی زاده, سحر, حسنی, محمد اسماعیل, محمدی, عبداله, بهرامی راد, مریم. (1389). بررسی تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ‌های جنس فلفل (Capsicum spp.) با استفاده از صفات مورفولوژیکی. علوم باغبانی ایران, 41(1)fa_IR
dc.identifier.issn2008-482X
dc.identifier.issn2423-7930
dc.identifier.urihttps://ijhs.ut.ac.ir/article_21015.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/467059
dc.description.abstractفلفل گیاهی است از خانواده Solanaceae، که به عنوان طعم دهنده غذا، رنگ‎دهنده و نیز به دلیل داشتن خواص دارویی متعدد در دنیا مورد توجه است، ولیکن تاکنون در ایران تحقیقی برای شناسایی و ارزیابی ژنوتیپ‌های فلفل صورت نگرفته است. این آزمایش به منظور ارزیابی تنوع ژنتیکی جنس فلفل با استفاده از?? صفت مورفولوژیکی بر اساس توصیف نامه فلفل، برروی 77 ژنوتیپ در قالب طرح آگمنت با 3 بلوک و 3 شاهد انجام گردید. در بررسی همبستگی صفات کمی، بیشترین همبستگی مثبت بین عرض میوه و وزن تر میوه (**8?3/0) مشاهده شد. نتایج تجزیه به عامل‎ها نشان داد 13 عامل اصلی و مستقل، ?9/7? درصد از تغییرات کل داده‎ها را توجیه کردند. با استفاده از رگرسیون گام به گام، هنگامی که وزن تر میوه به عنوان متغیر وابسته و سایر صفات کمی به عنوان متغیرهای مستقل درنظرگرفته شدند، صفات عرض میوه، ضخامت دیواره میوه، طول برگ، عرض برگ و طول میوه، 8/73 درصد از تغییرات متغیر وابسته را به خود اختصاص دادند و این صفات باید درتوجیه تغییرات وزن تر میوه مدنظر قرار گیرند. تجزیه خوشه‎ای (کلاستر) بر اساس صفات اندازه‎گیری شده با استفاده از روش وارد نشان داد، 77 ژنوتیپ در ? گروه قرار می گیرند، ضمناً تنوع ژنتیکی درنمونه‎ها با پراکندگی جغرافیایی آنها مطابقت نداشت. به طور کلی نتایج به دست آمده از این تحقیق مشخص کرد اولاً، ژنوتیپ‌های مورد مطالعه، از نظر صفات بررسی شده از تنوع بالایی برخوردارند و منابع ژنتیکی مناسبی برای انجام امور اصلاحی هستند ثانیاً، همانطور که تحقیقات گذشته نشان داده بود صفات مرفولوژیکی، ابزاری کارا و دقیق در طبقه‌بندی ژنوتیپ‌های گیاهی هستند و می‌توانند در گروه‌بندی و تفکیک ژنوتیپ‌های فلفل نیز، مؤثر واقع شوند.fa_IR
dc.format.extent259
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofعلوم باغبانی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Horticultural Scienceen_US
dc.subjectتجزیه کلاسترfa_IR
dc.subjectصفات مرفولوژیکیfa_IR
dc.subjectفلفلfa_IR
dc.subjectهمبستگیfa_IR
dc.titleبررسی تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ‌های جنس فلفل (Capsicum spp.) با استفاده از صفات مورفولوژیکیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume41
dc.citation.issue1


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد