بررسی و مقایسه برخی صفات مورفولوژیک و وضعیت عناصر غذایی برگ و ریشه در برخی ترکیبهای پیوندی بادام در مقایسه با پایههای غیر پیوندی تحت تنش شوری 
(ندگان)پدیدآور
سقلی, طاهرامیری, محمداسماعیلایمانی, علیرضایی, حامدمومن پور, علینوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثر تنش شوری بر خصوصیات مورفولوژیکی، جذب و انتقال برخی عناصر غذایی بادام آزمایشی بهصورت فاکتوریل در پایه طرح کاملاً تصادفی با دو عامل ترکیب پیوندی و پایه هرکدام در 4 سطح (پایههای رویشی GF677،GN15 و تترا و پایه بذری بادام تلخ بهعنوان شاهد و پیوند شاهرود-12 بر روی چهار پایه ذکرشده) و عامل شوری آب آبیاری در پنج سطح (۳/۰، 2، 4، 6 و 8 دسیزیمنس بر متر)، صورت گرفت. نتایج نشان داد افزایش شوری تا 8 دسیزیمنس بر متر سبب کاهش نیتروژن برگی رقم شاهرود-12 در حالت پیوندی و پایههای غیرپیوندی شد. با افزایش شوری تا 8 دسیزیمنس بر متر، بیشترین و کمترین کاهش در مقدار فسفر برگی نیز بهترتیب در پایه شاهد (غیر پیوندی) GF677 و رقم شاهرود-12 پیوندشده بر پایه GF667 مشاهده شد. افزایش میزان شوری منجر به افزایش مقدار پتاسیم برگی رقم شاهرود-12 پیوندشده بر پایه GF677 و پایه شاهد GF677 گردید. با افزایش شوری نسبت سدیم/ نیتروژن در ریشه پایههای شاهد افزایش یافت. در شوری 8 دسیزیمنس، بیشترین و کمترین نسبت سدیم/پتاسیم نیز بهترتیب در پایه شاهد بادام تلخ بذری و شاهرود-12 پیوندشده روی پایه GF677 مشاهده شد. نتایج نشان داد ترکیب شاهرود-12 پیوندشده بر روی GF677 متحملترین ترکیب به شوری بود.
کلید واژگان
تنش غیرزیستیپایه و پیوندک
سدیم
فسفر
پتاسیم
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایراناستاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
دانشیار، پژوهشکده میوههای سردسیری و معتدله، مؤسسه تحقیقات باغبانی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
استادیار، تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
استادیارمرکزملی تحقیقات شوری،سازمان تحقیقات،آموزش وترویج کشاورزی،یزد،ایران
شاپا
2008-482X2423-7930




