• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 48, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 48, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر محلول‌پاشی کودهای پتاسیمی و اسید هیومیک بر رنگیزه‌ها و فعالیت پاداکسندگی انگور رقم ’بیدانۀ سفید‘

    (ندگان)پدیدآور
    زنگنه, نیرهرسولی, موسی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    596.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تولید انگور با کیفیت و دارای بافت محکم و ویژگی ماندگاری بالای میوه اهمیت زیادی دارد. هدف از انجام این پژوهش، تأثیر کاربرد برگی غلظت‌های مختلف (0، 1000 و 2000 میلی‌گرم در لیتر) سولفات پتاسیم، نانو‌کلات پتاسیم و اسید هیومیک بر رنگیزه‌ها و فعالیت پاداکسندگی (آنتی‌اکسیدانی) انگور 'بیدانۀ سفید‘ در راستای بهبود کیفیت در قالب طرح کامل تصادفی در یک باغ تجاری انگور طی سال‌های 1395-1393 بود. بدین منظور تیمارهای محلول‌پاشی در سه نوبت شامل یک مرحله پیش از گلدهی، دو هفته پس از تشکیل میوه و یک ماه پس از مرحلۀ دوم انجام شد. بنا بر نتایج به‌دست‌آمده تیمار سولفات پتاسیم با غلظت 2000 میلی‌گرم در لیتر موجب افزایش پتاسیم برگ، تیمار ‌نانو کلات پتاسیم با غلظت 1000 میلی‌گرم در لیتر موجب افزایش سبزینۀ (کلروفیل) کل و آنتوسیانین‌های برگ و اسید هیومیک با غلظت 1000 میلی‌گرم در لیتر موجب افزایش غلظت فنول‌های برگ و فلاونوئیدهای برگ نسبت به شاهد شد. تیمار ‌نانوکلات پتاسیم با غلظت 1000 میلی‌گرم در لیتر موجب افزایش آنتوسیانین‌های میوه و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز میوه، همچنین تیمار نانوکلات پتاسیم با غلظت 2000 میلی‌گرم در لیتر موجب افزایش غلظت پتاسیم میوه و فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز میوه، سولفات پتاسیم با غلظت 1000 میلی‌گرم در لیتر موجب افزایش غلظت فنول‌های میوه، پروتئین میوه و فعالیت آنزیم کاتالاز میوه و اسید هیومیک با غلظت 1000 میلی‌گرم در لیتر موجب افزایش فلاونوئیدهای میوه و فعالیت آنزیم پراکسیداز میوه نسبت به شاهد شد. نتایج این بررسی تأییدکنندۀ تأثیر چشمگیر تیمار‌ها، به‌ویژه نانوکلات پتاسیم و سولفات پتاسیم با غلظت 1000 میلی‌گرم در لیتر بر افزایش فعالیت آنزیم‌ها بوده که در نتیجه آن موجب استحکام غشا و بافت میوه و در نتیجه افزایش کیفیت و ماندگاری بهتر می‌شود.
    کلید واژگان
    آنزیم
    ترکیب‌های فنولی
    سبزینه
    نانوکلات پتاسیم
    علوم میوه

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-12-22
    1396-10-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی سابق کارشناسی‌ارشد تولیدات گیاهی، تولید محصولات باغی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ملایر
    استادیار، گروه فضای سبز، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ملایر

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.229264.1202
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_64532.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466876

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب