نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنظری, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorرسولی, موسیfa_IR
dc.contributor.authorملکی, معصومهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:34:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:34:03Z
dc.date.available1399-08-01T22:34:02Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:34:03Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2016-04-19en_US
dc.date.submitted1395-01-31fa_IR
dc.identifier.citationنظری, فاطمه, رسولی, موسی, ملکی, معصومه. (1397). تأثیر اسید سالیسیلیک بر ویژگی‌های پاداکسندگی انگور رقم‌های ‌"شاهانی" و ‌"فخری". علوم باغبانی ایران, 49(2), 301-312. doi: 10.22059/ijhs.2018.204984.993fa_IR
dc.identifier.issn2008-482X
dc.identifier.issn2423-7930
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.204984.993
dc.identifier.urihttps://ijhs.ut.ac.ir/article_67795.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466745
dc.description.abstractانگور (<em>Vitis vinifera</em> L.) ترکیب‌های پاداکسندۀ (آنتی­اکسیدان) بسیار سودمندی برای انسان دارد. متأسفانه اغلب ترکیب‌های پاداکسنده مانند فلاونوئیدها در هنگام رسیدگی انگور کاهش می­یابد. در این زمینه بررسی تیمار محرک (الیسیتور)هایی برای افزایش این ترکیب‌ها در هنگام مصرف لازم است. در این تحقیق تأثیر تیمار اسید سالیسیلیک در سه غلظت 0(شاهد)، 1/0 و 1 میلی­مولار به‌صورت محلول­پاشی روی برگ و میوۀ دو رقم انگور­ "شاهانی" (رنگ حبه سیاه) و­ "فخری" (رنگ حبه سبز) در دو مرحلۀ غورگی و رسیدگی رشد میوه بررسی شد. شاخص تشخیص مرحلۀ غورگی میزان اسیدیته و اندازۀ حبه و مرحلۀ رسیدگی، آبدار و شیرین بودن حبه­ها بود. این بررسی در سال 1392 روی تاک­های واقع در باغ "مرکز تحقیقات انگور ملایر" انجام شد. تاک­های مورد آزمایش ده ساله و نظام پرورشی آن‌ها به‌صورت کشت ردیفی و روش آبیاری قطره­ای بود. این آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی (CRD) با هفت تیمار و سه تکرار بود. نتایج نشان داد، بیشترین میزان کاروتنوئیدها در مرحلۀ غورگی در پوست میوۀ رقم ­"شاهانی" و ­"فخری" تیمارشده با غلظت 1/0 میلی­مولار اسید سالیسیلیک به ترتیب با مقادیر 65/73 و 94/69 میلی­گرم بر گرم وزن تر بود. نتایج مقایسۀ دو مرحلۀ رشدی همچنین نشان داد، بالاترین میزان آنتوسیانین­ها در مرحلۀ رسیدگی در پوست میوه و برگ رقم ­"شاهانی" تیمارشده با غلظت 1/0 میلی­مولار اسید سالیسیلیک به ترتیب با مقادیر 21/3 و 343/2 میلی­گرم بر گرم وزن تر بود. در سنجش میزان فلاونوئید کل نیز مشاهده شد، اثر افزایشی غلظت 1/0 میلی­مولار اسید سالیسیلیک بر میزان فلاونوئید کل برگ و همۀ قسمت­های میوه (به‌جز بذر) هر دو رقم­ "شاهانی" و ­"فخری" در مرحلۀ رسیدگی مؤثرتر بود. تیمار اسید سالیسیلیک همچنین میزان فعالیت پاداکسندگی بیشتر قسمت­های هر دو رقم را در مرحلۀ غورگی با غلظت 1/0 میلی­مولار و در مرحلۀ رسیدگی با غلظت 1 میلی‌مولار به‌طور مؤثری افزایش داد.این نتایج نشان داد، استفاده از مواد رایجی مانند اسید سالیسیلیک می­تواند ویژگی پاداکسندگی انگور را به هنگام رسیدگی به‌شدت افزایش دهد.fa_IR
dc.format.extent599
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofعلوم باغبانی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Horticultural Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.204984.993
dc.subjectانگورfa_IR
dc.subjectرسیدگیfa_IR
dc.subjectفعالیت پاداکسندگیfa_IR
dc.subjectفلاونوئیدfa_IR
dc.subjectعلوم میوهfa_IR
dc.titleتأثیر اسید سالیسیلیک بر ویژگی‌های پاداکسندگی انگور رقم‌های ‌"شاهانی" و ‌"فخری"fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی، دانشکدۀ علوم دانشگاه ملایر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ملایر، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زیست‌شناسی، دانشکدۀ علوم پایۀ دانشگاه ملایر، ایرانfa_IR
dc.citation.volume49
dc.citation.issue2
dc.citation.spage301
dc.citation.epage312


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد