• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 45, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 45, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهره‏گیری از ورمی‏کمپوست و کوددهی پاییزه برای بهبود ویژگی‏های کیفی توتفرنگی رقم کاماروسا (Fragaria×ananassa Duch. cv. Camarosa) در کشت بدون خاک

    (ندگان)پدیدآور
    بیدکی, سمیراچالوی, ویداپیردشتی, همت اله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    613.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‌منظور بررسی اثر ورمی‏کمپوست و کوددهی پاییزه در کشت بدون خاک بر ویژگی‏های کیفی توت‏فرنگی رقم کاماروسا آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر‌پایة طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل 4 زمان کوددهی شیمیایی (به کار نبردن کود، کوددهی پاییزه، بهاره و بهاره‏‌+ ‏پاییزه)، 3 سطح ورمی‏کمپوست (10، 20 و 40 درصد حجمی)، 3 سطح کود دامی (10، 20 و 40 درصد حجمی) و بستر شاهد (50 درصد پیت:50 درصد پرلیت) بودند. تعداد گلدان‏های استفاده‌شده در آزمایش 140 عدد بود. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد، بیشترین مواد جامد محلول ((TDS‌ به میزان 35/13 درصد و اسیدیتة قابل تیتراسیون ( (TA به میزان 54/8 درصد در بستر کشت حاوی 10 درصد کود دامی با کوددهی بهاره مشاهده شد. همچنین بیشترین سفتی میوه (43/0 کیلو‏گرم بر سانتی‏متر مربع) نیز در بستر کشت حاوی 10 درصد کود دامی همراه با کوددهی بهاره+ پاییزه مشاهده شد. ظرفیت آنتی‏اکسیدانی کل از طریق خاصیت خنثی‌کنندگی رادیکال آزاد DPPH ( 1و 1- دی‌فنیل 2- پیکریل هیدرازیل) تعیین شد. ظرفیت آنتی‏اکسیدانی کل در بستر 10‌ درصد ورمی‏کمپوست با کوددهی بهاره، 20 درصد کود دامی با کوددهی پاییزه و 40 درصد کود دامی و بدون کوددهی به‌ترتیب به میزان حدود 18/95، 34/95، 47/95 درصد افزایش یافت. بیشترین مقدار آنتوسیانین‏ها (84/18 میلی‏گرم بر لیتر) در بستر کشت حاوی 40 درصد ورمی‏کمپوست با کوددهی پاییزه تولید شد. یافته‏های این برررسی نشان می‏دهد که با انتخاب بستر کشت‏ و زمان کوددهی مناسب می‌توان صفات کیفی میوة توت‏فرنگی را بهبود بخشید.
    کلید واژگان
    توت‏فرنگی
    زمان کوددهی
    کشت بدون خاک‌
    کود دامی
    ورمی‏کمپوست

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2014-10-23
    1393-08-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
    استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
    دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، پژوهشکدة ژنتیک و زیست‏فناوری کشاورزی طبرستان

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2014.52868
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_52868.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466664

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب