بررسی تشکیل دانه و میوه در تلاقیهای دوطرفۀ زرشک بیدانه و ژنوتیپهای وحشی زرشک
(ندگان)پدیدآور
رضائی, مهدیبالندری, احمدنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش طی سه سال متوالی (1389ـ 1391) یک سری تلاقیهای دوطرفه بین ژنوتپپهای وحشی زرشک و زرشک بیدانۀ باغی انجام گرفت و میزان تشکیل دانه و میوه در این تلاقیها بررسی شد و سپس بقای دانهالها در سیستمهای کشتی ارزیابی شد. نتایج نشاندهندۀ اثر معنادار ژنوتیپ دانهگرده در درصد تشکیل میوه، دانه و میوههای دانهدار زرشک باغی بود. دانهگردۀ ژنوتیپ R2N1 بهترتیب با 46 و 22/2 درصد تشکیل میوه و دانهگردۀ ژنوتیپ R4N1 با 69 و 20/22 درصد تشکیل میوه و دانه کمترین و بیشترین میزان را داشتند. همچنین اختلاف معناداری بین ژنوتیپها در درصد تشکیل میوه، دانه و میوههای دانهدار هنگام گردهافشانی با دانهگردۀ زرشک بیدانه وجود داشت. نتایج این پژوهش نشان میدهد که دانههای گردۀ زرشک بیدانۀ باغی کارایی لازم در تشکیل دانه در ژنوتیپهای وحشی زرشک را دارند و پدیدۀ نرعقیمی در زرشک باغی وجود ندارد. نتایج بررسی میزان بقای دانهالها نشان داد که کشت بهارۀ دانه در بستر کوکوپیت مخلوط با کمی پرلایت در زیر سیستم میست به میزان قابل توجهی درصد بقای دانهالها را افزایش میدهد.
کلید واژگان
بقای دانهالدانهگرده
گردهافشانی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-07-231394-05-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شاهروداستادیار پژوهشکدۀ گروه صنایع غذایی مشهد
شاپا
2008-482X2423-7930




