نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکاظمی, صادقfa_IR
dc.contributor.authorحسن پور اصیل, معظمfa_IR
dc.contributor.authorقاسم نژاد, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:31:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:31:29Z
dc.date.available1399-08-01T22:31:29Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:31:29Z
dc.date.issued2014-06-22en_US
dc.date.issued1393-04-01fa_IR
dc.date.submitted2013-06-11en_US
dc.date.submitted1392-03-21fa_IR
dc.identifier.citationکاظمی, صادق, حسن پور اصیل, معظم, قاسم نژاد, محمود. (1393). بررسی آثار فیزیولوژیک برخی اسانس‏های گیاهی در مقایسه با 8-‌هیدروکسی‏کوئینولین در گل شاخه‌بریدة لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum L.). علوم باغبانی ایران, 45(2), 185-195. doi: 10.22059/ijhs.2014.51960fa_IR
dc.identifier.issn2008-482X
dc.identifier.issn2423-7930
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2014.51960
dc.identifier.urihttps://ijhs.ut.ac.ir/article_51960.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466612
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی آثار فیزیولوژیک برخی اسانس‏های گیاهی در مقایسه با 8-هیدروکسی‏کوئینولین در گل بریدة لیزیانتوس (<em>Eustoma grandiflorum</em>L<em>.</em>)، آزمایشی به‌صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها عبارت بود از 8-هیدروکسی‏کوئینولین، اسانس میخک هندی (<em>Pittosporum undudatum</em>) و اسانس رزماری (<em>Rosmarinus officinalis</em>) در دو غلظت 200 و 300 میلی‏گرم در لیتر و اسانس آویشن شیراز (<em>Zataria multiflora</em>) در دو غلظت 50 و 100 میلی‏گرم در لیتر که همراه با ساکارز 3‌درصد استفاده شدند و سه تیمار آب‌مقطر، اتانول 500 پی‏پی‏ام و ساکارز 3‌درصد به‌منزلة تیمارهای شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد 8-هیدروکسی‏کوئینولین در غلظت 300 میلی‏گرم در لیتر بیشترین ماندگاری (4/18 روز) را در مقایسه با تیمارهای شاهد (آب‌مقطر 3/10، اتانول 8/10 و ساکارز 1/12) داشت. در بین اسانس‏های گیاهی، اسانس میخک هندی در غلظت 300 میلی‏گرم در لیتر، اسانس رزماری در غلظت 200 میلی‏گرم در لیتر و اسانس آویشن شیراز در سطح 100 میلی‏گرم در لیتر به‌ترتیب با میانگین 8/15، 6/15 و 5/15روز اختلاف معنا‏داری را با تیمارهای شاهد داشتند. اسانس رزماری در غلظت 200 میلی‏گرم در لیتر بیشترین تأثیر را بر کلروفیل کل داشته است. 8-هیدروکسی‏کوئینولین و اسانس میخک هندی در غلظت 300 میلی‏گرم در لیتر به‌ترتیب بیشترین تأثیر را بر میزان آنتوسیانین، پروتئین، مالون‏دی‏آلدئید و آنزیم‏ها داشتند. با توجه به نتایج حاصله، استفاده از اسانس‏های گیاهی به جای ترکیبات شیمیایی می‏تواند راه مؤثری برای بهبود ماندگاری در گل‏های شاخه‌بریدة لیزیانتوس باشد.fa_IR
dc.format.extent295
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofعلوم باغبانی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Horticultural Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2014.51960
dc.subjectآنزیمfa_IR
dc.subjectپروتئینfa_IR
dc.subjectکلروفیلfa_IR
dc.subjectلیزیانتوسfa_IR
dc.titleبررسی آثار فیزیولوژیک برخی اسانس‏های گیاهی در مقایسه با 8-‌هیدروکسی‏کوئینولین در گل شاخه‌بریدة لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکدة علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشتfa_IR
dc.citation.volume45
dc.citation.issue2
dc.citation.spage185
dc.citation.epage195


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد