| dc.contributor.author | کاظمی, صادق | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسن پور اصیل, معظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | قاسم نژاد, محمود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T22:31:29Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T22:31:29Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T22:31:29Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T22:31:29Z | |
| dc.date.issued | 2014-06-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-06-11 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-03-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کاظمی, صادق, حسن پور اصیل, معظم, قاسم نژاد, محمود. (1393). بررسی آثار فیزیولوژیک برخی اسانسهای گیاهی در مقایسه با 8-هیدروکسیکوئینولین در گل شاخهبریدة لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum L.). علوم باغبانی ایران, 45(2), 185-195. doi: 10.22059/ijhs.2014.51960 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-482X | |
| dc.identifier.issn | 2423-7930 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2014.51960 | |
| dc.identifier.uri | https://ijhs.ut.ac.ir/article_51960.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466612 | |
| dc.description.abstract | بهمنظور بررسی آثار فیزیولوژیک برخی اسانسهای گیاهی در مقایسه با 8-هیدروکسیکوئینولین در گل بریدة لیزیانتوس (<em>Eustoma grandiflorum</em>L<em>.</em>)، آزمایشی بهصورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها عبارت بود از 8-هیدروکسیکوئینولین، اسانس میخک هندی (<em>Pittosporum undudatum</em>) و اسانس رزماری (<em>Rosmarinus officinalis</em>) در دو غلظت 200 و 300 میلیگرم در لیتر و اسانس آویشن شیراز (<em>Zataria multiflora</em>) در دو غلظت 50 و 100 میلیگرم در لیتر که همراه با ساکارز 3درصد استفاده شدند و سه تیمار آبمقطر، اتانول 500 پیپیام و ساکارز 3درصد بهمنزلة تیمارهای شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد 8-هیدروکسیکوئینولین در غلظت 300 میلیگرم در لیتر بیشترین ماندگاری (4/18 روز) را در مقایسه با تیمارهای شاهد (آبمقطر 3/10، اتانول 8/10 و ساکارز 1/12) داشت. در بین اسانسهای گیاهی، اسانس میخک هندی در غلظت 300 میلیگرم در لیتر، اسانس رزماری در غلظت 200 میلیگرم در لیتر و اسانس آویشن شیراز در سطح 100 میلیگرم در لیتر بهترتیب با میانگین 8/15، 6/15 و 5/15روز اختلاف معناداری را با تیمارهای شاهد داشتند. اسانس رزماری در غلظت 200 میلیگرم در لیتر بیشترین تأثیر را بر کلروفیل کل داشته است. 8-هیدروکسیکوئینولین و اسانس میخک هندی در غلظت 300 میلیگرم در لیتر بهترتیب بیشترین تأثیر را بر میزان آنتوسیانین، پروتئین، مالوندیآلدئید و آنزیمها داشتند. با توجه به نتایج حاصله، استفاده از اسانسهای گیاهی به جای ترکیبات شیمیایی میتواند راه مؤثری برای بهبود ماندگاری در گلهای شاخهبریدة لیزیانتوس باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 295 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Horticultural Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2014.51960 | |
| dc.subject | آنزیم | fa_IR |
| dc.subject | پروتئین | fa_IR |
| dc.subject | کلروفیل | fa_IR |
| dc.subject | لیزیانتوس | fa_IR |
| dc.title | بررسی آثار فیزیولوژیک برخی اسانسهای گیاهی در مقایسه با 8-هیدروکسیکوئینولین در گل شاخهبریدة لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکدة علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | fa_IR |
| dc.citation.volume | 45 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 185 | |
| dc.citation.epage | 195 | |