نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدستیار, یاسینfa_IR
dc.contributor.authorاعلایی, میتراfa_IR
dc.contributor.authorخیری, عزیزالهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:30:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:30:34Z
dc.date.available1399-08-01T22:30:34Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:30:34Z
dc.date.issued2019-05-22en_US
dc.date.issued1398-03-01fa_IR
dc.date.submitted2017-11-26en_US
dc.date.submitted1396-09-05fa_IR
dc.identifier.citationدستیار, یاسین, اعلایی, میترا, خیری, عزیزاله. (1398). تأثیر اسید‌سالیسیلیک و متیل‌جاسمونات بر ویژگی‌های مورفولوژیکی، فعالیت آنزیمی‌های آنتی‌اکسیدانی و درصد اسانس گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea L.) در شرایط اقلیمی زنجان. علوم باغبانی ایران, 50(1), 91-103. doi: 10.22059/ijhs.2018.246348.1352fa_IR
dc.identifier.issn2008-482X
dc.identifier.issn2423-7930
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.246348.1352
dc.identifier.urihttps://ijhs.ut.ac.ir/article_71357.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466569
dc.description.abstractبه­­منظور ارزیابی اثر اسید­سالیسیلیک و متیل­جاسمونات و اثرات متقابل آنها بر برخی از ویژگی­های گیاه سرخارگل، آزمایشی به­صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار، در شرایط اقلیمی زنجان اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح اسیدسالیسیلیک (صفر، 1 و 2 میلی­مولار) به­عنوان فاکتور اول و متیل­جاسمونات در سه سطح (صفر، 5/0 و 1 میلی­مولار) به­عنوان فاکتور دوم بودند. صفات مورد ارزیابی شامل صفات مورفولوژیکی (ارتفاع بوته، سطح برگ، تعداد گل، درصد وزن خشک بوته)، صفات فیزیولوژیکی (کلروفیل کل، کاروتنوئید، فلاونوئید) و فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی پراکسیداز و کاتالاز و همچنین درصد اسانس بودند. بر پایه نتایج به‌دست­آمده در این پژوهش، اثر متقابل 1 میلی­مولار اسید­سالیسیلیک و 5/0 میلی­مولار متیل­جاسمونات بیشترین اثر را بر فعالیت آنزیم­های کاتالاز و پراکسیداز داشت. کاربرد برگی اسید­سالیسیلیک 2 میلی­مولار باعث افزایش ارتفاع، سطح برگ و تعداد گل شد. در بین غلظت­های مختلف متیل­جاسمونات، غلظت 1 میلی­مولار این ماده بیشترین اثر را بر مقدار کلروفیل کل، کاروتنوئید و فلاونوئید در مقایسه با تیمارهای اسیدسالیسیلیک داشت و غلظت 2 میلی­مولار اسید­سالیسیلیک، بیشترین اثر را بر مقدار درصد اسانس نسبت به تیمارهای متیل­جاسمونات بر جای گذاشت. با توجه به نتایج این پژوهش، در مجموع اثر ساده کاربرد برگی 2 میلی­مولار اسید­سالیسیلیک و 1 میلی­مولار متیل­جاسمونات توانست اکثر صفات اندازه­گیری­شده در این پژوهش را نسبت به تیمار شاهد به­طور معنی­داری بهبود بخشد. <strong> </strong>fa_IR
dc.format.extent741
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofعلوم باغبانی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Horticultural Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.246348.1352
dc.subjectتعداد گلfa_IR
dc.subjectپراکسیدازfa_IR
dc.subjectکاروتنوئیدfa_IR
dc.subjectکلروفیلfa_IR
dc.subjectعلوم گیاهان زینتیfa_IR
dc.titleتأثیر اسید‌سالیسیلیک و متیل‌جاسمونات بر ویژگی‌های مورفولوژیکی، فعالیت آنزیمی‌های آنتی‌اکسیدانی و درصد اسانس گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea L.) در شرایط اقلیمی زنجانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجانfa_IR
dc.citation.volume50
dc.citation.issue1
dc.citation.spage91
dc.citation.epage103


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد