ارزیابی وضعیت تغذیهای برخی رقمهای پسته بنابر نتایج تجزیۀ برگ
(ندگان)پدیدآور
طاهری, مهدینجفی, مجیدنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
بررسی وضعیت عنصرهای غذایی در گیاهان، روشی مؤثر در تشخیص و تعیین بهینۀ الگوی عنصرهای غذایی پرمصرف و کممصرف موردنیاز، افزایش عملکرد و نیز بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است. در این زمینه، این پژوهش بهمنظور ارزیابی وضعیت تغذیهای، تغییرپذیری فصلی و غلظت عنصرهای برگ پنج رقم پسته (قزوینی، بادامی زودرس، ممتاز، احمدآقایی و کلهقوچی) انجام شد. این بررسی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در زمان با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات شهرستان ماهنشان استان زنجان به اجرا درآمد. بررسی نتایج غلظت عنصرهای نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منگنز، روی و مس نشان داد، بیشترین غلظت عنصرهای نیتروژن و فسفر در زمان تشکیل میوه مشاهده شد، غلظت این عنصرها تا زمان پر شدن مغز میوه کاهش یافت. غلظت پتاسیم برگ تغییرپذیری چندانی در مرحلۀ تشکیل میوه و رشد میوه نداشت و در هنگام پر شدن مغز، غلظت این عنصر کاهش پیدا کرد. بیشترین غلظت عنصر روی در هنگام تشکیل میوه مشاهده شد و پس از آن غلظت این عنصر کاهش یافت. نتایج شاخص انحراف از درصد بهینۀ برگ (Deviation from optimum percentage) نشان داد، ترتیب اهمیت عنصرهای غذایی رقمهای پسته K>P>Zn>B>Mn>Cu>N است. در جمع قدر مطلق DOP رقم بادامی با شاخص 450 ضعیفترین تعادل تغذیهای را نسبت به دیگر رقمها داشت و در عنصرهای پتاسیم و بور کمتر از حد بهینه بود.
کلید واژگان
انحراف از حد بهینهپسته
تغییرپذیری فصلی
عنصرهای غذایی
علوم میوه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-05-221397-03-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشیار، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان، ایرانمحقق، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان، ایران
شاپا
2008-482X2423-7930




