| dc.contributor.author | شکفته, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | مارزی, امر الله | fa_IR |
| dc.contributor.author | غفاری شهرآباد, سمیه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T22:28:52Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T22:28:53Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T22:28:52Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T22:28:53Z | |
| dc.date.issued | 2015-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-01-07 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-10-17 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شکفته, حسین, مارزی, امر الله, غفاری شهرآباد, سمیه. (1394). تأثیر کودهای آلی، شیمیایی و زیستی فسفر بر عملکرد و اسانس گیاه دارویی ریحان (Ocimum basilicum). علوم باغبانی ایران, 46(1), 119-129. doi: 10.22059/ijhs.2015.54131 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-482X | |
| dc.identifier.issn | 2423-7930 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.54131 | |
| dc.identifier.uri | https://ijhs.ut.ac.ir/article_54131.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466488 | |
| dc.description.abstract | بهمنظور بررسی تأثیر کودهای فسفر بر عملکرد و اسانس گیاه دارویی ریحانآزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در منطقۀ جیرفت انجام شد. تیمارها شامل: کود بارور 2 در سه سطح (20،10 و 25 گرم در هکتار)، کود گاوی در سه سطح (5، 10 و 15 تن در هکتار)، کودهای شیمیایی سوپرفسفات تریپل و فسفات آمونیوم هر کدام در سه سطح (50، 100 و 150 کیلوگرم در هکتار) و شاهد بودند. پس از اعمال تیمارها، صفاتی نظیر عملکرد، ارتفاع بوته، تعداد بذر، تعداد خوشه، وزن تکبوته، میزان اسانس، سطح برگ و تعداد برگ اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که اثر تیمارهای مختلف بر صفات، عملکرد، ارتفاع بوته، تعداد بذر، سطح برگ، درصد اسانس و وزن تکبوته در سطح احتمال یکدرصد معنادار شد و بر تعداد خوشه و تعداد برگ معنادار نشد. تیمار کود گاوی بالاترین تأثیر را بر ارتفاع بوته، اسانس، وزن تکبوته، تعداد برگ و سطح برگ داشت. تیمار کود بارور 2 تنها بر تعداد بذر بیشترین تأثیر را داشت. تیمار کود سوپرفسفات تریپل بیشترین تأثیر را بر تعداد خوشه و سطح برگ داشت. درمجموع تیمار کود گاوی بیشترین تأثیر را در مقایسه با سایر تیمارهای استفادهشده داشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 526 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Horticultural Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.54131 | |
| dc.subject | بارور 2 | fa_IR |
| dc.subject | جیرفت | fa_IR |
| dc.subject | کودهای بیولوژیک | fa_IR |
| dc.subject | کود گاوی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر کودهای آلی، شیمیایی و زیستی فسفر بر عملکرد و اسانس گیاه دارویی ریحان (Ocimum basilicum) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم خاک، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج)، رفسنجان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجویان سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد جیرفت | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجویان سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد جیرفت | fa_IR |
| dc.citation.volume | 46 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 119 | |
| dc.citation.epage | 129 | |