بررسی دماهای سوپرکولینگ در گلهای زردآلو
(ندگان)پدیدآور
جنتی زاده, عباسعلیفتاحی مقدم, محمدرضازمانی, ذبیح الهبابالار, مصباحعباسی, علیرضاعابدینی اصفهانی, محمدنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
سرمازدگی دیررس بهاره از مهمترین مشکلات و محدودیتهای تولید زردآلو در ایران است. این پژوهش با هدف بررسی میزان آسیبپذیری به سرما در دو رقم زردآلوی نصیری و نوری دیررس در سال 1390 انجام شد. در دو مرحلۀ فنولوژیکی پاپکورن و تمامگل، گلهای این ارقام در دستگاه سرماساز قابل برنامهریزی قرار گرفتند و دمای آن بهتدریج از 5 درجۀ سانتیگراد تا 10- درجۀ سانتیگراد کاهش یافت. دمای نمونهها نیز توسط حسگرهای دمایی به دستگاه پردازشگر متصل به کامپیوتر منتقل و ثبت شدند. براساس نتایج بهدستآمده اختلاف دمای سوپرکولینگ بین دو رقم و اثر متقابل رقم و مرحلۀ فنولوژیکی معنادار نبود، درحالیکه اثر مرحلۀ فنولوژیکی در سطح 5درصد معنادار بود. کمترین دمای سوپرکولینگ ثبتشده 1/6- درجۀ سانتیگراد در رقم نوری دیررس و مرحلۀ تمامگل بود. در رقم نوری دیررس بیش از 30درصد جوانهها در مرحلۀ پاپکورن و بیش از 60درصد گلها در مرحلۀ تمامگل سوپرکولینگ کمتر از 5- درجۀ سانتیگراد نشان دادند. با توجه به یافتههای این پژوهش میتوان گفت که رقم نوری دیررس آسیبپذیری کمتری در مقایسه با رقم نصیری در شرایط تنش سرمای بهاره دارد.
کلید واژگان
سرمازدگی بهارهسوپرکولینگ
نصیری
نوری دیررس
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-04-211393-02-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهراندانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی انشگاه تهران
دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مربی مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود
شاپا
2008-482X2423-7930




