سنجش دانش انگور کاران شهرستان تاکستان در ارتباط با تهیه و بستهبندی کشمش و عوامل مرتبط با آن
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
افزایش دانش انگور کاران نیازمند شناخت صحیح عوامل مرتبط با دانش آنها در خصوص تهیه و بستهبندی کشمش میباشد. هدف این تحقیق توصیفی همبستگی نیز شناسایی این عوامل بود. جامعه آماری تحقیق 2462 نفر از انگور کاران بخش مرکزی شهرستان تاکستان بودند که با استفاده از فرمول کوکران 240 نفر از طریق روش نمونهگیری طبقهای تصادفی انتخاب و مطالعه شدند. روایی محتوایی ابزار تحقیق با استفاده ازنظرت متخصصان تأیید شد و با انجام مطالعه مقدماتی و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ بزرگتر از 7/0 برای شاخصهای ترکیبی، پایایی آن به دست آمد. نتایج تحقیق نشان داد که دانش اکثرِیت انگور کاران (7/86 درصد) در حد متوسط بود و بیشترین دانش آنها به فعالیتهای قبل از کاشت انگور و کمترین دانش آنها به فعالیتهای بستهبندی و نگهداری کشمش مربوط میشد. همچنین 6/51 درصد انگور کاران نگرش مثبت نسبت به تهیه و بستهبندی کشمش داشتند. سطح استفاده انگور کاران از خدمات آموزشی و ترویجی در حد متوسط بود و پاسخگویان در بین 13 منبع اطلاعاتی تجربیات خود را مهمترین منبع اطلاعاتی معرفی کردند. آزمون همبستگی نشان داد که دانش انگور کاران رابطه مثبت و معنیداری با سطح استفاده از خدمات آموزشی- ترویجی و میزان استفاده از کانالهای ارتباطی داشت
کلید واژگان
کشمشدانش
نگرش
خدمات آموزشی و ترویجی
شهرستان تاکستان
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-06-211395-04-01




