نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorطهماسبی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorگلمحمدی, عبدالهfa_IR
dc.contributor.authorنعمت اله زاده, علیfa_IR
dc.contributor.authorداوری, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorچمنی, اسماعیلfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:07:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:07:04Z
dc.date.available1399-08-01T22:07:03Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:07:04Z
dc.date.issued2020-04-20en_US
dc.date.issued1399-02-01fa_IR
dc.date.submitted2019-08-05en_US
dc.date.submitted1398-05-14fa_IR
dc.identifier.citationطهماسبی, محمد, گلمحمدی, عبداله, نعمت اله زاده, علی, داوری, مهدی, چمنی, اسماعیل. (1399). مدلسازی و بهینه‌یابی خواص ضدقارچی برخی اسانس‌های گیاهی علیه پوسیدگی نرم (Rhizopus Stolonifer ) با استفاده از روش سطح پاسخ. کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی, 8(2), 39-49. doi: 10.22059/jbioc.2019.286761.270fa_IR
dc.identifier.issn2322-2883
dc.identifier.issn2423-8090
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2019.286761.270
dc.identifier.urihttps://jbiocontrol.ut.ac.ir/article_76500.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/465406
dc.description.abstractهدف از این مطالعه بررسی اثر غلظت (75، 150، 300، 600 و μL.L-11200) اسانس گیاهان آویشن شیرازی، دارچین و مرزه خوزستانی و زمان تماس (18، 23 و 28 ساعت) در کنترل قارچ Rhizopus stolonifer و مدلسازی و بهینه یابی خواص ضد قارچی اسانس های مذکور با استفاده از روش سطح پاسخ بود. همچنین ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس ها نیز شناسایی شد. براساس نتایج حاصل، در هر سه اسانس با افزایش غلظت، خاصیت ضدقارچی افزایش یافت اما اثر زمان در سه اسانس متفاوت بود؛ با گذشت زمان در اسانس آویشن شیرازی خاصیت ضد قارچی افزایش و در دو اسانس دیگر کاهش یافت. علاوه بر این، با توجه به نتایج بهینه یابی، اسانس دارچین با غلظت های μL.L-1133/120 و μL.L-1152/301 و زمان در معرض بودن 380/24 و 802/22 ساعت و مرزه خوزستانی با غلظت های μL.L-1697/224 و μL.L-1803/550 و زمان در معرض بودن 23 ساعت به ترتیب برای بازدارندگی 50 و100 درصدی، دارای بیش ترین و کم ترین اثر در بازدارندگی رشد میسلیومی این قارچ بودند. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که روش سطح پاسخ می تواند به عنوان یک روش مناسب و دقیق در مدلسازی و بهینه یابی فعالیت ضد قارچی این اسانس ها مطرح گردد.fa_IR
dc.format.extent1027
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران - موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهیfa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهیen_US
dc.relation.ispartofکنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofBIOLOGICAL CONTROL OF PESTS AND PLANT DISEASESen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2019.286761.270
dc.subjectاسانس؛ بازدارندگی رشد میسلیومی؛ روش سطح پاسخfa_IR
dc.subjectRhizopus stoloniferfa_IR
dc.titleمدلسازی و بهینه‌یابی خواص ضدقارچی برخی اسانس‌های گیاهی علیه پوسیدگی نرم (Rhizopus Stolonifer ) با استفاده از روش سطح پاسخfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue2
dc.citation.spage39
dc.citation.epage49
nlai.contributor.orcid0000-0001-5691-1469


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد