نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاعزازی, ربابfa_IR
dc.contributor.authorداوری, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:06:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:06:46Z
dc.date.available1399-08-01T22:06:46Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:06:46Z
dc.date.issued2018-03-21en_US
dc.date.issued1397-01-01fa_IR
dc.date.submitted2017-02-03en_US
dc.date.submitted1395-11-15fa_IR
dc.identifier.citationاعزازی, رباب, داوری, مهدی. (1397). فعالیت ضدقارچی عصاره اتانولی بره‌موم علیه چند قارچ بیماریزای پس از برداشت. کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی, 7(1), 103-107. doi: 10.22059/jbioc.2018.226807.184fa_IR
dc.identifier.issn2322-2883
dc.identifier.issn2423-8090
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2018.226807.184
dc.identifier.urihttps://jbiocontrol.ut.ac.ir/article_68606.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/465392
dc.description.abstractبره‌موم یکی از فرآورده‌های جانبی با ارزش زنبورعسل می‌باشد که زنبورهای کارگر با جمع‌آوری صمغ گیاهان و مخلوط کردن آن با آنزیم‌های خود، ماده‌ای چسبناک، موم‌مانند و معطر را تولید می‌کنند. برخی خواص بیولوژیکی از قبیل خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی و آنتی‌اکسیدانی برای این ماده به اثبات رسیده است. در این پژوهش، فعالیت مهار کنندگی عصاره اتانولی بره‌موم روی چهار قارچ بیماریزای پس از برداشت گیاهی شامل Aspergillus flavus (عامل کپک زرد پسته)، Botrytis cinerea، A. tubingensis وCladosporium cladosporioides (قارچ‌های عامل پوسیدگی میوه انگور) بررسی شد. برای این منظور، ابتدا عصاره اتانولی بره‌موم در غلظت‌های 50، 100، 250، 500 و 1000 میکروگرم بر میلی‌لیتر به محیط کشت PDA افزوده شد. سپس دیسک میسلیومی جوان قارچی در مرکز محیط کشت حاوی عصاره، مایه‌زنی و میزان رشد آنها اندازه‌گیری و میزان درصد بازدارندگی عصاره تعیین شد. نتایج نشان داد که بین گونه‌های قارچی، غلظت‌های عصاره و همچنین برهمکنش بین گونه‌های قارچی و غلظت‌های مختلف آن تفاوت معنی‌داری (P≤0.01) وجود دارد. گونه‌های قارچی، میزان حساسیت متفاوتی در مواجهه با غلظت مشخص از عصاره مزبور نشان دادند، ولی به طور کلی بیشترین درصد بازدارندگی در بیشترین غلظت مورد استفاده مشاهده شد. قارچ‌های A. tubengensis و C. cladosporioides به ترتیب با %88/80 و %11/79 بیشترین درصد بازدارندگی از رشد را در غلظت µg/L 1000 عصاره مزبور نشان دادند. با توجه به نتایج این تحقیق می‌توان گفت که بره‌موم به‌عنوان فرآورده‌ای طبیعی، پتانسیل ضدقارچی دارد و می‌توان پس از تحقیقات تکمیلی از آن برای مهار زیستی بیماری‌های پس از برداشت قارچی بهره برد.fa_IR
dc.format.extent535
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران - موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهیfa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهیen_US
dc.relation.ispartofکنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofBIOLOGICAL CONTROL OF PESTS AND PLANT DISEASESen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2018.226807.184
dc.subjectبره‌مومfa_IR
dc.subjectپوسیدگی میوه انگورfa_IR
dc.subjectقارچ های بیماریزای پس از برداشتfa_IR
dc.subjectکنترل زیستیfa_IR
dc.subjectکنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهیfa_IR
dc.titleفعالیت ضدقارچی عصاره اتانولی بره‌موم علیه چند قارچ بیماریزای پس از برداشتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کوتاهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری کنترل بیولوژیک بیماریهای گیاهیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی گروه گیاهپزشکی دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue1
dc.citation.spage103
dc.citation.epage107


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد