اثر کودهای زیستی و ورمیکمپوست بر عملکرد و کیفیت علوفه کاسنی در شرایط دیم
(ندگان)پدیدآور
محمدزاده توتونچی, پیمانپیرزاد, علیرضاجلیلیان, جلالنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثر کودهای زیستی و ورمیکمپوست بر عملکرد و کیفیت علوفه کاسنی در شرایط دیم، آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1395 در دانشگاه ارومیه اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد، قارچ مایکوریزا (Funneliformis mosseae)، باکتری تیوباسیلوس (Thiobacillus)، مایکوریزا+تیوباسیلوس، ورمیکمپوست، مایکوریزا+ورمیکمپوست، تیوباسیلوس+ورمیکمپوست و مایکوریزا+تیوباسیلوس+ورمیکمپوست بودند که تأثیر آنها در دو مرحله رشدی (قبل از ساقهرفتن و گلدهی کامل) بررسی شد. تیمار تلفیقی مایکوریزا+تیوباسیلوس+ورمیکمپوست عملکرد علوفه خشک، درصد هضمپذیری ماده خشک، عملکرد پروتئین خام و عملکرد کربوهیدراتهای محلول در آب را در مرحله رشدی گلدهی کامل، بهترتیب 72/99، 21/143، 54/68 و 76 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش داد و تیمار مذکور، در بین تمامی تیمارهای آزمایشی و در هر دو مرحله رشدی، دارای کمترین میزان الیاف نامحلول در شوینده اسیدی بود. همچنین، تیمار مایکوریزا+تیوباسیلوس بیشترین درصد پروتئین خام (71/19 درصد) را در مرحله گلدهی کامل، تولید نمود. بهطور کلی، کاربرد قارچ مایکوریزا و باکتری تیوباسیلوس بههمراه ورمیکمپوست، سبب بهبود عملکرد کمی و کیفی علوفه کاسنی در شرایط بدون آبیاری گردید.
کلید واژگان
انرژی متابولیسمیتیوباسیلوس
کلونیزاسیون
مایکوریزا
ورمیکمپوست
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراناستاد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
دانشیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
شاپا
8337-20082345-6957




