اثر زمان بلوغ میوه بر بهبود جوانه زنی بذر و رشد دانهال های انبه
(ندگان)پدیدآور
عباسی, معصومهحیدری, مختارنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
آزمایش حاضر به منظور بررسی اثر زمان برداشت میوه (بذر) بر جوانه زنی بذر و رشد دانهال گیاه انبه1 به صورت طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار (پنج مرحله برداشت میوه به ترتیب 85، 95، 105، 115 و 125 روز پس از گل دهی کامل) و چهار تکرار در منطقه میناب (استان هرمزگان) در سال 1386 انجام گردید. نتایج نشان دادند که بیشترین درصد جوانه زنی بذر (67/70 درصد) در تیمار مرحله پنج (125 روز پس از گل دهی کامل) وجود داشت، ولی ارتفاع شاخساره، قطر ساقه، تعداد و سطح برگ در دانهال های شش و 12 ماهه در تیمارهای مرحله اول (85 روز پس از گل دهی کامل) بیشتر بود. همچنین وزن خشک شاخساره و شاخص وزن ریشه (وزن خشک ریشه/ طول ریشه) در دانهال های 12 ماهه نیز از بذور برداشت شده مرحله اول بیشتر بود. بنابراین پیشنهاد می گردد برای دستیابی به رشد و قدرت بهتر دانهال ها، از بذرهای انبه در مراحل اولیه رسیدگی میوه (در زمانی که میوه بالغ نشده است) استفاده شود.
کلید واژگان
انبهبلوغ میوه
جوانه زنی بذر
دانهال
رشد
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2010-04-211389-02-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
کارشناس مسئول میوه های گرمسیری، سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، بندرعباس، هرمزگاناستادیار، گروه باغبانی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین (ملاثانی)، خوزستان
شاپا
8337-20082345-6957




