• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Membrane Science and Research
    • Volume 2, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Membrane Science and Research
    • Volume 2, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Concentration of Colourful Wild Berry Fruit Juices by Membrane Osmotic Distillation via Cascade Model Systems

    (ندگان)پدیدآور
    Boór, A.Bélafi-Bakó, K.Nemestóthy, N.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.762 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Fresh juices of colourful wild berries: cornelian cherry, blackthorn, white beam and elderberry are considered as valuable, highly nutritive beverages and characterized by the high level of vitamins and antioxidant capacity. The concentration process of these juices by membrane osmotic distillation was studied, where only water vapour is eliminated, while the heat sensitive, valuable compounds can be preserved. To shorten the length of the concentration period, cascade model systems with 2, 3 and 4 stages were examined, using model sucrose solutions and real fruit juices. 60 °Brix of juice concentration was possible to reach, with a flux of 0.3-2.4 L m-2 h-1. Furthermore, as a result of cascade system experiments, the length of the separation could be shortened, significantly.
    کلید واژگان
    Membrane osmotic distillation (MOD)
    Cascade system
    Hollow fibre membrane
    Cornelian cherry
    Blackthorn
    White beam
    Food industry
    Membrane Distillation (MD)

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2016-10-01
    1395-07-10
    ناشر
    FIMTEC & MPRL
    سازمان پدید آورنده
    Research Institute on Bioengineering, Membrane Technology and Energetics, University of Pannonia, Egyetem str. 10, 8200 Veszprém, HUNGARY
    Research Institute on Bioengineering, Membrane Technology and Energetics, University of Pannonia, Egyetem str. 10, 8200 Veszprém, HUNGARY
    Research Institute on Bioengineering, Membrane Technology and Energetics, University of Pannonia, Egyetem str. 10, 8200 Veszprém, HUNGARY

    شاپا
    2476-5406
    URI
    https://dx.doi.org/10.22079/jmsr.2016.21951
    http://www.msrjournal.com/article_21951.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/45733

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب