اثر روغن فرار میخک (Syzygium aromaticum) و اسیدآسکوربیک بر بازده رشد و ریختشناسی پرزهای روده در بلدرچین ژاپنی به دنبال مصرف فلز سنگین سرب
(ندگان)پدیدآور
بابااحمدی میلانی, میلادبهادارن, شهابخسروی, زهرافلاح مهرجردی, عزیزاللهعسکری, الههنوع مدرک
Textبهداشت و بیماری های پرندگان
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینۀ مطالعه: بسیاری از اثرات منفی فلزات سنگین میتواند با رژیمهای غذایی حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی نظیر ویتامینها و گیاهان دارویی کاهش یابد. هدف: ارزیابی اثر روغن فرار میخک و اسیدآسکوربیک بر بازده رشد، ریختشناسی پرزهای روده در بلدرچین ژاپنی به دنبال مصرف سرب. روشکار: تعداد 120 قطعه جوجه بلدرچین یکروزه به 4 گروه 10 قطعهای با 3 تکرار تقسیمبندی گردید. گروه 1 دریافتکننده جیره پایه، گروههای 2 و 3 به ترتیب دریافتکننده جیره پایه + 150 میلیگرم بر کیلوگرم و 450 میلیگرم بر کیلوگرم روغن فرار میخک، گروه 4 دریافت کننده جیره پایه + 500 پیپیام اسیدآسکوربیک در جیره. به آب آشامیدنی هر چهار گروه در کل دوره آزمایش (35-7 روزگی) 100 پیپیام استات سرب اضافه گردید. در سن 21 روزگی از هر گروه، 9 نمونه خون تهیه گردید. در سن 35 روزگی، از سه قسمت روده (دئودنوم، ژژونوم و ایلئوم) جهت بررسی میکروسکوپی پرزهای روده نمونهگیری شد. نتایج: گروههای میخک 450 و اسیدآسکوربیک به طور معنیداری وزن بدنی بالاتری نسبت به گروه کنترل داشتند (05/0>P). همچنین همه تیمارهای آزمایشی به طور معنیداری ضریب تبدیل غذایی بهتری نسبت به گروه کنترل داشتند (05/0>P). گروههای میخک 450 و اسیدآسکوربیک به طور معنیداری اندازه و سطح جذب بیشتری در پرزهای قسمتهای مختلف روده نسبت به گروه کنترل داشتند (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که افزودن اسیدآسکوربیک و روغن فرار میخک به جیره غذایی بلدرچین ژاپنی، سبب کاهش اثرات منفی سرب بر وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی و سطح جذب پرزهای روده میشود.
کلید واژگان
میخکاسیدآسکوربیک
سرب
ریختشناسی روده
بلدرچین ژاپنی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-211399-04-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایرانگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
شاپا
2008-25252251-6190




