اثر تجویز خوراکی عصاره آبی زردچوبه (Curcuma longa) بر سرعت تخلیه شیردان در برههای نوزاد
(ندگان)پدیدآور
عبداللهی, مصطفیمحمدی, حمیدرضاجبلی جوان, اشکانعبداللهی, مرتضینوع مدرک
Textبهداشت و بیماری های دام های بزرگ
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینۀ مطالعه: کاهش حرکات شیردان نقش مهمی در بیماریزایی برخی اختلالات شیردانی همچون نفخ شیردان ایفاء میکند که درمان آن با داروهای سنتتیک عوارضی مانند اسهال و مقاومت آنتیبیوتیکی دارد و تجویز داروهای گیاهی راهکار مناسبی برای کاهش این عوارض جانبی است. هدف: تعیین اثر تجویز خوراکی عصاره آبی زرد چوبه برسرعت تخلیه شیردان در برههای نوزاد. روشکار: این مطالعه بر روی 12 بره ماده پنج روزه نژاد سنگسری انجام گرفت (میانگین وزن 3کیلوگرم). همه برهها به ترتیب پنج درمان خوراکی شامل سالین (30میلیلیتر)، اریترومایسین (400میلیگرم)، زردچوبه 200 میلیگرم بر کیلوگرم، زردچوبه 250میلیگرم بر کیلوگرم و زردچوبه 300 میلیگرم بر کیلوگرم را دریافت کردند. در دقایق صفر30،60،،120، 150، 180 و 240 پس از هر درمان نمونه پلاسما از برهها اخذ گردید و با استفاده از تست جذب استامینوفن سرعت تخلیه شیردان تعیین شد. نتایج: درمان با اریترومایسین و سه دز متفاوت عصاره آبی زردچوبه (200، 250 و 300 میلیگرم بر کیلوگرم) نسبت به درمان کنترل منفی سبب افزایش معنیدار سرعت تخلیه شیردان گردید (05/0>P). اثر تحریکی اریترومایسین در تخلیه شیردان به صورت معنیداری از عصاره آبی زردچوبه بیشتر بود (05/0>P). هیچ گونه عارضه جانبی بالینی به دنبال تجویز اریترومایسین و زردچوبه در برهها مشاهده نشد. نتیجهگیری نهایی: این پژوهش نشان داد که عصارهی آبی زردچوبه اثر تحریکی بر تخلیه شیردان بره دارد اما به مطالعات بیشتری درزمینهی اثر اجزای این گیاه بر تخلیه شیردان نیاز است.
کلید واژگان
زردچوبهشیردان
بره
اسپکتروفتومتری
اریترومایسین
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-211399-04-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه بیماریهای داخلی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایرانگروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
دانشآموخته، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران
شاپا
2008-25252251-6190




