اثر اسانس شوید روی کیفیت تخم مرغ، فراسنجه های پلاسما و قدرت جوجه درآوری در مرغ مادر گوشتی
(ندگان)پدیدآور
شاعری, میلادمحیط, اردشیرانصاری پیراسرائی, زربختتقی زاده, محسننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعه: بهبود نرخ جوجه دهی در مرغهای مادر مسن توجیه اقتصادی دارد. هدف: هدف این تحقیق، اثر اسانس شوید روی کیفیت تخممرغ، فراسنجههای پلاسما و قدرت جوجه درآوری در مرغهای مادر گوشتی بود. روش کار: تعداد 80 قطعه مرغ و 8 خروس از سویه رأس 308 در سن 105هفتگی انتخاب و به طور تصادفی به 4 تیمار، 2 تکرار و 10 زیر مشاهده در هر تکرار تقسیم بندی شدند. یک تیمار به عنوان شاهد (فاقد اسانس) در نظر گرفته شد و تیمارهای دیگر از ml10، 20 و 40 اسانس به ازای هر kg100 خوراک، به مدت 4 هفته تغذیه شدند. نتایج: بین تیمارها از نظر شاخص زرده و واحد "هاو" تفاوت معنیداری مشاهده نشد. اما در صفاتی مانند خصوصیات ظاهری تخممرغ، وزن پوسته، نسبت درصد پوسته، ضخامت پوسته، رنگ زرده و وزن تخممرغ بین تیمارها تفاوت معنیدار وجود داشت. اسانس شوید اثر معنیداری روی میزان تری گلیسرید پلاسما، HDL پلاسما و کلسترول زرده تخممرغ نداشت. ولی اسانس شوید میزان کلسترول پلاسما را به طور معنیداری افزایش و میزان گلوگز پلاسما را به طور معنیداری کاهش داد. با این وجود، اسانس شوید درصد جوجه درآوری را به طور معنیداری افزایش داد. نتیجهگیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از اسانس شوید در جیره مرغهای مادر گوشتی، به طور معنیداری درصد جوجه درآوری را افزایش داد (05/0>p).
کلید واژگان
جوجه درآوریداروی گیاهی
مرغ مادر
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-06-211395-04-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه تغذیه طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه گیلان، رشت- ایرانگروه تغذیه طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه گیلان، رشت- ایران
گروه فیزیولوژی دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران- ایران
گروه علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان- ایران
شاپا
2008-25252251-6190




