• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 71, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 71, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر اسانس شوید روی کیفیت تخم مرغ، فراسنجه های پلاسما و قدرت جوجه درآوری در مرغ مادر گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    شاعری, میلادمحیط, اردشیرانصاری پیراسرائی, زربختتقی زاده, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    809.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعه: بهبود نرخ جوجه دهی در مرغ‌های مادر مسن توجیه اقتصادی دارد. هدف: هدف این تحقیق، اثر اسانس شوید روی کیفیت تخم‌مرغ، فراسنجه‌های پلاسما و قدرت جوجه درآوری در مرغ‌های مادر گوشتی بود. روش کار: تعداد 80 قطعه مرغ و 8 خروس از سویه رأس 308 در سن 105هفتگی انتخاب و به طور تصادفی به 4 تیمار، 2 تکرار و 10 زیر مشاهده در هر تکرار تقسیم بندی شدند. یک تیمار به عنوان شاهد (فاقد اسانس) در نظر گرفته شد و تیمارهای دیگر از ml‌10، 20 و 40 اسانس به ازای هر kg‌100 خوراک، به مدت 4 هفته تغذیه شدند. نتایج: بین تیمارها از نظر شاخص زرده و واحد "هاو" تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. اما در صفاتی مانند خصوصیات ظاهری تخم‌مرغ، وزن پوسته، نسبت درصد پوسته، ضخامت پوسته، رنگ زرده و وزن تخم‌مرغ بین تیمارها تفاوت معنی‌دار وجود داشت. اسانس شوید اثر معنی‌داری روی میزان تری گلیسرید پلاسما، HDL پلاسما و کلسترول زرده تخم‌مرغ نداشت. ولی اسانس شوید میزان کلسترول پلاسما را به طور معنی‌داری افزایش و میزان گلوگز پلاسما را به طور معنی‌داری کاهش داد. با این وجود، اسانس شوید درصد جوجه درآوری را به طور معنی‌داری افزایش داد. نتیجه‌گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از اسانس شوید در جیره مرغ‌های مادر گوشتی، به طور معنی‌داری درصد جوجه درآوری را افزایش داد (05/0>p).
    کلید واژگان
    جوجه درآوری
    داروی گیاهی
    مرغ مادر

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-06-21
    1395-04-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه تغذیه طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه گیلان، رشت- ایران
    گروه تغذیه طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه گیلان، رشت- ایران
    گروه فیزیولوژی دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران- ایران
    گروه علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان- ایران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2016.57915
    https://jvr.ut.ac.ir/article_57915.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/449573

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب