اثر نانو اکسید مس و الیگوساکارید مانان بر گوارشپذیری مواد مغذی و عملکرد رشد در جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
ثابت سروستانی, شهینرضوانی, محمدرضاضمیری, محمد جوادشکر فروش, شهرامآتشی, هادیمصلح, نجمهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعه: به دنبال ممنوعیت استفاده از محرکهای رشد آنتی بیوتیک در بسیاری از کشورهای جهان، علاقه زیادی به پیدا کردن جانشین مناسب برای آنتی بیوتیکها در تولیدات پرندگان به وجود آمد. هدف: هدف از این پژوهش بررسی اثر دو سطح از نانو مس (mg/kg 0 و 100) و دو سطح از الیگوساکارید مانان (g/kg 0 و 1) به عنوان محرکهای رشد طبیعی بر گوارش پذیری مواد مغذی و عملکرد رشد در جوجههای گوشتی است. روش کار: در انتهای هفته دوم پرورش، 160 قطعه جوجه گوشتی از سویه تجاری کاب 500، به چهار تیمار تقسیم شدند. به ازای هر تیمار چهار تکرار و در هر تکرار 10 قطعه جوجه قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل (2×2)، در قالب طرح کاملاًً تصادفی اجرا شد. نتایج: تفاوت معنیداری در گوارش پذیری مواد مغذی و عملکرد رشد بین پرندگانی که مکملهای مورد آزمایش را خوردند با گروه شاهد مشاهده نشد (05/0نتیجهگیری نهایی: الیگوساکارید مانان و نانو مس بر عملکرد رشد و گوارش پذیری مواد مغذی در جوجههای گوشتی اثر معنیداری نداشت. در دوزهای مصرفی، استفاده همزمان از مس و الیگوساکارید مانان نیز اثر مثبتی بر صفات مورد بررسی در جوجههای گوشتی نداشت.
کلید واژگان
جوجه گوشتیگوارش پذیری
عملکرد رشد
الیگوساکارید مانان
نانو مس
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-06-211395-04-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته تغذیه دام دانشگاه شیراز، شیراز- ایرانبخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
بخش بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشکده شیراز، شیراز- ایران
بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
بخش علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشکده شیراز، شیراز- ایران
شاپا
2008-25252251-6190




