• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 71, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 71, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر نانو اکسید مس و الیگوساکارید مانان بر گوارشپذیری مواد مغذی و عملکرد رشد در جوجه های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    ثابت سروستانی, شهینرضوانی, محمدرضاضمیری, محمد جوادشکر فروش, شهرامآتشی, هادیمصلح, نجمه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    817.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعه: به دنبال ممنوعیت استفاده از محرک‌های رشد آنتی بیوتیک در بسیاری از کشورهای جهان، علاقه زیادی به پیدا کردن جانشین مناسب برای آنتی بیوتیک‌ها در تولیدات پرندگان به وجود آمد. هدف: هدف از این پژوهش بررسی اثر دو سطح از نانو مس (mg/kg 0 و 100) و دو سطح از الیگوساکارید مانان (g/kg 0 و 1) به عنوان محرک‌های رشد طبیعی بر گوارش  پذیری مواد مغذی و عملکرد رشد در جوجه‌های گوشتی است. روش کار: در انتهای هفته  دوم پرورش، 160 قطعه  جوجه  گوشتی از سویه  تجاری کاب 500، به چهار تیمار تقسیم شدند. به ازای هر تیمار چهار تکرار و در هر تکرار 10 قطعه جوجه قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل (2×2)، در قالب طرح کاملاًً تصادفی اجرا شد. نتایج: تفاوت معنی‌داری در گوارش پذیری مواد مغذی و عملکرد رشد بین پرندگانی که مکمل‌های مورد آزمایش را خوردند با گروه شاهد مشاهده نشد (05/0نتیجه‌گیری نهایی:  الیگوساکارید مانان و نانو مس بر عملکرد رشد و گوارش پذیری مواد مغذی در جوجه‌های گوشتی اثر معنی‌داری نداشت. در دوزهای مصرفی، استفاده  همزمان از مس و الیگوساکارید مانان نیز اثر مثبتی بر صفات مورد بررسی در جوجه‌های گوشتی نداشت.
    کلید واژگان
    جوجه گوشتی
    گوارش پذیری
    عملکرد رشد
    الیگوساکارید مانان
    نانو مس

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-06-21
    1395-04-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته تغذیه دام دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
    بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
    بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
    بخش بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشکده شیراز، شیراز- ایران
    بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز- ایران
    بخش علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشکده شیراز، شیراز- ایران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2016.57912
    https://jvr.ut.ac.ir/article_57912.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/449570

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب