• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 53, 1,2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 53, 1,2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه الویت تغذیه ای و رشد ماهی علفخوار (Ctnopharyngodon idella) از علوفه های مختلف با تاکید بر ترکیبات شیمیایی علوفه

    (ندگان)پدیدآور
    احمدی, دکتر محمد رضارضایی, دکتر مسعود
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    329.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    بمنظور مقایسه ارزشهای غذایی چهارگونه گیاه آبزی به اسامی علمی potammgeton pectionatus, potamogetion lucens , potamogeton perfoliatus , najas minor (3), با دو گونه گیاه خشکزی به اسامی علمی medicago sativa یونجه و cynodon dactylon بندواش (5) در تغذیه ماهی کپور علفخوار مطالعه فوق در مزرعه تکثیر و پرورش ماهی شهید رجایی ساری (استان مازندران ) صورت پذیرفت . این تحقیق با بکار 6 محیط پرورشی که عاری از پوشش های گیاهی بودند (استخرهای بتونی با 30 متر مکعب آب ) و با رها سازی 25 عدد ماهی با وزن حدود 150 گرم در هر استخر انجام شد . غذادهی در هر صبح هر روز و در فاصله ماههای تیر و مرداد بمدت 60 روز صورت گرفته . به ماهیان هر یک از استخرها علوفه خاصی داده می شد . میزان تغذیه روزانه ماهیان بسته به نوع علوفه متفاوت بود . محاسبه ضرایب تبدیل غذایی نشان داد که میزان آن در گیاهان مختلف با هم تفاوت داشته ، بهترین آن مربوط به گیاهان یونجه (1: 19) و بدترین آن متعلق گیاه potamogeton perfoliatus (1 : 50) می باشد . برای تعیین ترکیبات مغذی علوفه ها از روشهای شیمیایی استفاده گردید . اندازه گیری و سنجش پروتئین ، کربوهیدرات ، چربی ، فسفر و کلسیم بترتیب با روشهای فولن – لاوری ، منحنی استاندارد گلوکز ، سوکسله ، متیل تیمول بلو ویو – وی انجام گردید (4و8) . درصد پروتئین و فسفر بر حسب وزن خشک در گیاه یونجه از سایر گیاهان مورد استفاده بیشتر و بترتیب 5/17 درصد و 6/0 درصد بوده است . روابط خطی خوبی بین میزان ترکیبات شیمیایی و ضرایب تبدیل علوفه ها وجود داشته که این روابط ممکن است مثبت و یا منفی باشد .از بین ترکیبات مختلف شیمیایی پروتئین و فسفر نقش تعیین کننده تری را در حصول به یک ضریب تبدیل بهتر دارا بوده بطوری که ضریب همبستگی بین ضرایب تبدیل علوفه ها با درصد پروتئین و فسفر موجود در آنها بترتیب r = - 0/75و r =-0/96 می باشد . رابطه آخری از نظر آماری در سطح 1 درصدی معنی دار است .

    شماره نشریه
    12
    تاریخ نشر
    1998-07-23
    1377-05-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://jvr.ut.ac.ir/article_25983.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/449527

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب