مطالعه رشد باکتری Staphylococcus aureus در فیلههای ماهی کپور نقرهای فرآوری شده با نمک و نیسین
(ندگان)پدیدآور
چوبکار, نسرینآخوند زاده بستی, افشینسلطانی, مهدیساری, عباسعلیملکشاهی, علینعمتی, غزالپرتوی, راضیهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه تقاضا برای استفاده از نگهدارندههای طبیعی از جمله باکتریوسینها جهت کنترل میکروارگانیسمهای با منشأ مواد غذایی در فراوردههای دریایی رو به افزایش است. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات ضد میکروبی نیسین بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در فیلهی کپور نقرهای شور سبک و سنگیـن (4 و 8 درصـد نمـک) صـورت گـرفت. اثر غلظتهای مختلف نیسین (0، 15/0، 25/0، 75/0 و 5/1 میکروگرم بر میلیلیتر) بر رفتار رشد استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط نامناسب یخچالی (10 درجه سانتیگراد) از طریق سنجش میزان رشد باکتری در فیله ماهی شور بررسی شد. نتایج نشان داد که تأثیر غلظتهای مورد استفاده از نیسین در جلوگیری از رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در هر دو نوع ماهی شور سبک و سنگین نسبت به گروه کنترل معنیدار بوده است)05/0(p
کلید واژگان
فیلهی کپور نقرهاینیسین.
نمک
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2010-09-231389-07-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
شاپا
2008-25252251-6190




