اثر تغذیه روغن ماهی بر خصوصیات تولید مثلی قوچ زندی
(ندگان)پدیدآور
صمدیان, فرهادتوحیدی, آرمینرضا یزدی, کامراننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
پژوهشهای اخیر نشان دادهاند که مصرف روغن ماهی میتواند کیفیت منی را در برخی گونههای پستانداران و پرندگان بهبود بخشد، اما اطلاعات اندکی در مورد گوسفند در دسترس است. هدف از تحقیق حاضر، مطالعه اثر تغذیه روغن ماهی به عنوان منبع اسیدهای چرب 3n- بر ویژگیهای تولید مثلی قوچ بود. هشت رأCس قوچ سه ساله نژاد زندی،در دو گروه (4=n (قرار گرفته و یکی از خوراکهای شاهد و یا مکمل شده با روغن ماهی را دریافت نمودند. هر دو جیره ایزوکالریک و ایزو نیتروژنیک بوده و مطابق با AFRC(1995) تنظیم گردید. نمونههای منی بصورت هفتگی از 6 مهر تا 8 دی ماه 1386 به وسیله مهبل مصنوعی جمع آوری گردید. خصوصیات منی شامل حجم، درصد جنبایی، درصد حرکت پیشرونده، غلظت و تعداد کل اسپرم مورد ارزیابی قرار گرفت. زمان واکنش، تعداد پرش و تعداد دفعات بلند کردن دنبه به عنوان شاخصهای میل جنسی و محیط بیضه هر دو هفته یک بار مورد سنجش قرار گرفت. وزن بدن هر سه هفته یک بار اندازه گیری شد، در پایان آمازیش، نمونههای خون از دامها جمعآوری و غلظت تستوسسترون و کلسترول پلاسما اندازهگیری شد. درصد جنبایی، درصد حرکت پیشرونده، غلظت، تعداد کل اسپرم و تعداد پرش در قوچهای گروه شاهد از اوایل آذر ماه نسبت به تیمار کاهش معنیدارداشت. حجم منی، دفعات بلندکردن دنبه، زمان واکنش، محیط بیضه، وزن بدن و فراسنجههای خونی تحت تأثیر مصرف روغن ماهی قرار نگرفت. بنابراین تغذیه روغن ماهی به عنوان منبع اسیدهای چرب 3n- میتواند کاهش کیفیت منی و میل جنسی قوچ را که در اثر ورود به فصل غیر تولید مثلی به وجود میآید، خفیف نماید.
کلید واژگان
اسپرمروغن ماهی
قوچ
میل جنسی.
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-06-221389-04-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
شاپا
2008-25252251-6190




