تأثیر روشهای مختلف تجویز پروبیوتیک در هچری بر عملکرد رشد و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
مقدم, علیرضاکریمی ترشیزی, محمدرحیمی, شعباننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به دنبال آشکار شدن جنبه های منفی استفاده از آنتی بیوتیک های محرک رشد در تغذیه طیور ، ا ستفاده از پروبیوتیک ها به عنوان میکرو ارگانیسم هایی با اثرات مفید بر میزبان ، مورد توجه فزاینده قرار گرفته است. به منظور بررسی تأثیر روشهای مختلف تجویز پروبیوتیک در هچری بر عملکرد رشد، فاکتورهای خونی و سیستم ایمنی، تعداد 300 قطعه جوجه خروس گوشتی راس(308) در پنج گروه آزمایشی شامل شاهد و چهار روش تجویز به صورت تزریق به تخم مرغ، دهانی، افشانه و کلوآکی با 3 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری از خون به منظور بررسی فاکتورهای خونی در سن 40 روزگی انجام شد، همچنین عملکرد تولید و سیستم ایمنی پرندهها تا سن 42 روزگی مورد بررسی قرار گرفت. روشهای تجویز پروبیوتیک در هچری بر افزایش وزن روزانه در دوره پایانی، خوراک مصرفی در دوره پایانی و کل دوره، وزن نسبی بورس در 28 روزگی، پاسخ ایمنی سلولی به دینیتروکلروبنزن در 28 و 38 روزگی (05/0 p.) به طور کلی تجویز زود هنگام پروبیوتیک به روش دهانی باعث بهبود عملکرد رشد جوجههای گوشتی میشود.
کلید واژگان
پروبیوتیکجوجه گوشتی.
روش تجویز
عملکرد
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-06-221389-04-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
شاپا
2008-25252251-6190




